Διεθνή

Υποβρύχιο Titan: Στο βαθυσκάφος ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού

Υποβρύχιο Titan: Στο βαθυσκάφος ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δραματική τροπή παίρνει το θρίλερ με το υποβρύχιο Titan που αγνοείται στον Ατλαντικό. Η Αμερικανική ακτοφυλακή το απόγευμα της Πέμπτης (22/6/2023) ανακοίνωσε ότι εντόπισε πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών, απο τα ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν σε αυτό.

Ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνωρίζει δύο από τους πέντε επιβαίνοντες, έλαβε ένα μήνυμα στο WhatsApp που υποδηλώνει ότι δύο κρίσιμα μέρη του υποβρυχίου έχουν εντοπιστεί, αλλά το κύτος δεν έχει ακόμη βρεθεί, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο κ. Mearns είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται».

Ο κ. Mearns λέει ότι γνωρίζει τόσο τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Hamish Harding όσο και τον Γάλλο πιλότο του υποβρυχίου Paul-Henri Nargeolet.

«Αυτό σημαίνει ότι το κύτος δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά έχουν ανακαλυφθεί δύο πολύ σημαντικά μέρη του όλου συστήματος και αυτό δεν θα μπορούσε να βρεθεί αν δεν είχε κατακερματιστεί».

Επίσημες ανακοινώσεις από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναμένονται στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X