Media

Δήμητρα Κρουστάλλη: Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το “Βήμα”! Πιέσεις Μαξίμου

Δήμητρα Κρουστάλλη: Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το “Βήμα”! Πιέσεις Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα χτύπημα του Μαξίμου στο δημοσιογραφικό κόσμο. Ασκησε τεράστια πίεση στην εφημερίδα “Το Βήμα” και χθες, η διευθύντρια σύνταξης του “Βήματος” παραιτήθηκε και η ανάρτησή της δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το κλίμα που δημιουργήθηκε στην εφημερίδα και το συγκρότημα του ΔΟΜ μετά την αποκάλυψη για τα δύο συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Έρχεται, δε, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση και της Έλενας Ακρίτα από τα “Νέα” η οποία ακολούθησε την λογοκρισία άρθρου της για τη “βίλα Τσίπρα”.

Η δημοσιογραφία στην εποχή της μιντιακής δικτατορίας

Το τραγικό είναι πως η διεύθυνση της εφημερίδας υπέκυψε και αποδέχτηκε την αντιδημοκρατική και αντιδημοσιογραφική πίεση του αυταρχικού επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη. Αν αυτά γίνονταν στην εποχή των Χρήστου Λαμπράκη και Λέοντα Καραπαναγιώτη θα είχε απολυθεί ο…Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή της η Δήμητρα Κρουστάλλη καταγγέλλει την πίεση του Μαξίμου 

Και σήμερα ανέβασε στο facebook το παρακάτω post στο οποίο ομολογεί τις πιέσεις από το Μαξίμου: «Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Δήμητρα Κρουστάλλη

Η Δήμητρα Κρουστάλλη υπέγραψε προ τριών εβδομάδων το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ και είναι αυτή που, την αμέσως μετά Κυριακή, το πήρε πίσω λέγοντας μας ότι δεν καταλάβαμε καλά όσα έγραφε. Περίμενε μία ολόκληρη εβδομάδα να αδειάσει τον… εαυτό της και αφού είχε γίνει ο κακός χαμός με το ρπορτάζ του ΒΗΜΑτος. Σκεφτείτε τι συνέβη στο μεταξύ…

Υπενθυμίζουμε και το tweet του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση που έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X