Θέμα

Δημοσκόπηση – έκπληξη για κόμματα και υπουργούς!

Δημοσκόπηση – έκπληξη για κόμματα και υπουργούς!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η νέα δημοσκόπηση που βλέπει το “φως” της δημοσιότητας είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική… Τόσο για το τι καταγράφει σε επίπεδο ποσοστό κομμάτων, όσο και σε επίπεδο προσώπων -δηλαδή των υπουργών- για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση και τα κόμματα

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται κυρίαρχη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια κυριαρχία που αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου, όπου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 17,5% (σ.σ. 40,5% η Ν.Δ έναντι 23% ο ΣΥΡΙΖΑ).

δημοσκόπηση

ΚΙΝΑΛ και το Κ.Κ.Ε βρίσκονται με διαφορά… μιας ανάσας στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, με ποσοστά 5.3% και 5% αντίστοιχα.

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση οριακά ενισχυμένη με 4.5%. Το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι του 3%.

Ικανοποίηση για την κυβέρνηση

Ποσοστό της τάξης του 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο στην δημοσκόπηση από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, την στιγμή που μόνο το 21.8% συμφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

δημοσκόπηση

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, το 49.9% των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι ενός 16.8% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, ενώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 29.8%.

Οι… δημοφιλέστεροι υπουργοί του Μητσοτάκη με βάση την δημοσκόπηση

Οι πέντε πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοίδης, Κ. Χατζηδάκης, Τ. Θεοδωρικάκος και Χ. Σταικούρας. Την δεκάδα στην δημοσκόπηση συμπληρώνουν οι Γ. Βρούτσης, Ν. Κεραμέως, Α. Γεωργιάδης , Β. Κικίλιας και Γ. Γεραπετρίτης.

Πολάκης: Τον… χαβά του ενώ τον αδειάζουν πια και στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κυβέρνηση συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αποδοχής των επιλογών της, με το αχίλλειο πτέρνα το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό όπου η ικανοποίηση φτάνει το 27.4%.

Δημοσκόπηση – Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει… μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό!

Πάντως, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά την έρευνα θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν και αρκετοί με αρνητικές γνώμες.

Και πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θετική άποψη έχει για τον υπουργό Ανάπτυξης το 45%, ενώ το… κόκκινο ποσοστό του φτάνει το 48%!

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ερευνών της OPINION POLL, Ζαχαρία Ζούπη, σημαντικό ενδιαφέρον έχουν ορισμένα κρίσιμα ευρήματα από την δημοσκόπηση:

– Στην βασική καταγγελία το τελευταίο διάστημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης ότι οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, το 69.7% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 25.2%.

– Στο ερώτημα που έχει η δημοσκόπηση για το αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51.8% απαντά αρνητικά έναντι ενός 37.8% απαντά θετικά.

– Το 20.4% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ώθηση για μια πιο δυναμική παρέμβαση και το δυνάμωμα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το 71.8% έχει αντίθετη άποψη.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X