Αναλύσεις

Δημοσκόπηση Marc: Κοινή γραμμή όλων των κομμάτων απέναντι στην Τουρκία

Δημοσκόπηση Marc: Κοινή γραμμή όλων των κομμάτων απέναντι στην Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να ξεπερνά τις 20 μονάδες, ενώ στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις από το 24,8% των ερωτηθέντων.

Προβάδισμα 33,3 μονάδων καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου.

Στα της αξιολόγησης της Κυβέρνησης, ένα ποσοστό της τάξης του 65,2% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά και της δημοσκοπικής διαφοράς με το κυβερνών κόμμα, αφού στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Το 26,7% δηλώνει “περίπου τα ίδια”, ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στην ερώτηση τι φταίει για την ύφεση, οι πολίτες δείχνουν τον κορονοϊό η πανδημία σε ποσοστό 52,2, ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση.

Η ΝΔ παρουσιάζει μια ισχυρή συσπείρωση της τάξης του 86%.

Όσον αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα Μιωνή το 45,8% απαντά πως επηρεάστηκε από τις αποκαλύψεις το 11,4% πως μάλλον επηρεάστηκε. Το 19,1% απαντά πως δεν επηρεάστηκε, ενώ το 5,5% πως μάλλον δεν επηρεάστηκε. Το 18,2% δεν απάντησε.

Για τα εθνικά μας θέματα το 88,5% ζητεί κοινή γραμμή των κομμάτων στα ελληνοτουρκικά, το 3,5% διαφωνεί, και το 8,1% απαντά “εξαρτάται”.

Το 53,4% απαντά πως δεν είναι καθόλου πιθανό να απολυθεί από τη δουλειά του, το 19,7% απαντά πως δεν είναι αρκετά πιθανό. Το 20,8% απαντά πως είναι αρκετά πιθανό απολυθεί από την εργασία του, ενώ το 5,6% ότι είναι πολύ πιθανό.

Το 56,9% απαντά πως ανησυχεί για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην υγεία και το εισόδημά του. Το 28,9% απαντά πως ανησυχεί για την υγεία του λόγω του κορωνοϊού, αλλά και την υγεία της οικογένειάς του, ενώ το 12,9% απαντά πως φοβάται για τις οικονομικές επιπτώσεις στην οικογένειά του.

δημοσλ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκοπησ
δημοσκ
δημοσκοπησ
δημοσ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X