Θέμα

Δημοσκόπηση MRB: Ανατροπές στα ποσοστά των κομμάτων

Δημοσκόπηση MRB: Ανατροπές στα ποσοστά των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κλείνει από τις 18,2 μονάδες στις 15 από την προηγούμενη δημοσκόπηση τάσεις της MRB, που είχε γίνει τον προηγούμενο Ιούνιο.

Σε σχέση λοιπόν με τις Τάσεις του Ιουνίου η ΝΔ χάνει 2 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει κατά 1,2 μονάδες.

Άνοδο παρουσίασε επίσης και το ΚΙΝΑΛ κατά 0,1%, το ΚΚΕ κατά 0,2%, το ΜεΡα25 κατά 0,3%, ενώ η Ελληνική Λύση υποχώρησε 0,3% σε σχέση τις Τάσεις του Ιουνίου.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία – Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45,4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,1 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4, 1%, ΜέΡΑ 25 με 3,1%, Χρυσή Αυγή με 1%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 10,1% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 59,6 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,2 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,2 %.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2020 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Μεταβολή ως προς την “επιθυμία” για τον νικητή των επόμενων εκλογών- Αλλάζει το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η επιθυμία να κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ (εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή) σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται κατά 7 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X