Ελλάδα

Δύο γκάφες του Μαξίμου

Δύο γκάφες του Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από γκάφα σε γκάφα το πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ιστορία με τα μάρμαρα του Παρθενώνα  τα οποία ζήτησε δανεικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λέει να κοπάσει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το θέμα με κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι πριν κάνει την δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έψαξαν να δουν εάν υπήρχε προηγούμενο με αυτό το θέμα. Γιατί εάν έψαχναν θα έβλεπαν ότι το θέμα είναι παλαιό  και μάλιστα από τον Ιούνιο του 2009.

Εκείνη την χρονιά  η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ζητήσει από το Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης που έγιναν στις 20 Ιουνίου.

Και τότε η απάντηση που είχε δώσει το Βρετανικό Μουσείο ήταν ακριβώς η ίδια με την σημερινή. Ότι δηλαδή η Ελλάδα να αποδεχθεί ότι τα μάρμαρα είναι περιουσία της Βρετανίας.  Ο τότε υπουργός Πολιτισμού ο Αντ. Σαμαράς  σε μια πατριωτική έξαρση είχε απαντήσει ότι «Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε  την ιδιοκτησία των μαρμάρων. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την υφαρπαγή τους πριν από δυο αιώνες. Δεν μπορούμε να προσδώσουμε την ακεραιότητα του μνημείου. Μπορούμε μόνο να την υπερασπιστούμε και να την αποκαταστήσουμε».

Αλλά και με το νέο απόκτημα  της κυβέρνησης τον Εσθονό Τόμας Χέντρικ Ιλβες -ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής επιτροπής Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων στο ψηφιακής Πολιτικής- και τον οποίο διαφήμισε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου  προέκυψε θέμα καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν ότι αυτός ήταν που είχε αποκαλέσει το 2015 μεταξύ αλλων και τους Έλληνες «χρήσιμους ηλίθιους». Μάλιστα τότε είχε γίνει και διάβημα της κυβέρνησης προς τον Εσθονό πρέσβη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X