Διεθνή

ΕΕ σε Ερντογάν: Έχεις πάρει ήδη 5,6 δισ. για τη συμφωνία για το προσφυγικό

ΕΕ σε Ερντογάν: Έχεις πάρει ήδη 5,6 δισ. για τη συμφωνία για το προσφυγικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες, αν η χώρα του δεν λάβει πρόσθετη διεθνή βοήθεια.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν :

«Όλα έχουν τα όριά τους. Θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες αν δεν μας βοηθήσετε ή να μας δικαιολογήσετε για την ενέργεια αυτή. Δεν πρέπει να φέρουμε εμείς μόνο την ευθύνη,» επισήμανε.

Ενώ δήλωσε ότι η χώρα του θα αρχίσει να κατασκευάζει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να μεταφέρει στην περιοχή 1 εκατομμύριο πρόσφυγες. Σημειώνεται, ότι μόνο οι Σύροι στην Τουρκία είναι πάνω από 3,5 εκατομμύρια

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Είμαστε αποφασισμένοι από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε μια ζώνη ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη με ή χωρίς τους Αμερικανούς φίλους μας.» τόνισε και πρόσθεσε.

«Σε οκτώ χρόνια η χώρα έχει ξοδέψει 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε συριακούς πρόσφυγες και έλαβε μόνο τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη.»

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία του 2016 προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία μεταναστών που έχουν διεισδύσει παράνομα στην Ελλάδα με αντάλλαγμα ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι 5,6 από τα συμφωνηθέντα 6 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Άγκυρα μέχρι στιγμής, αναφέρει το novinite.com

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Προσλήφθηκαν 20.558 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Μπόρις Τζόνσον: Δεν διαπραγματευόμαστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ΗΠΑ

Νεκρός από ηλεκτροπληξία 46χρονος έξω από το σπίτι του στην Ημαθία

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X