Πολιτική

«Έγκλημα χωρίς τιμωρία αυτό της Marfin» – Η ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή (video)

«Έγκλημα χωρίς τιμωρία αυτό της Marfin» – Η ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναφερόμενος στα 10 χρόνια από την θλιβερή επέτειο της Marfin ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω σήμερα αναφερόμενος σε μια θλιβερή επέτειο. Σε ένα έγκλημα δίχως τιμωρία. Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε την μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε την ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός. Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη.

Την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό την εικόνα μας στο εξωτερικό. Τις επόμενες ημέρες και πιστός σε μια δέσμευση που είχα αναλάβει το 2018 η Πολιτεία θα τιμήσει την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά την λήθη και θα μας καλεί σε ενότητα και σε δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δυο λέξεις. «Ποτέ πια».

Ο Μητσοτάκης για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Μιλώντας στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την κριτική που γίνεται. «Θέλω να θυμίσω στο Σώμα από την πρώτη μου ομιλία ως πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις, είχα τονίσει ότι η οικονομική ανάπτυξη του 21ου αιώνα δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

Ανέφερε, ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην υπερύθμιση με νόμους και απαγορεύσεις σε θέματα περιβάλλοντος. «Βρίσκεται στην 35η θέση μεταξύ 40 χωρών ως προς την αποτελεσματικότητα των περιβαλλοντικών πολιτικών».

Υπάρχει κρυφό φλερτ Τσίπρα-Γεννηματά;

Σημείωσε ότι ο αντίπαλος τόσο της ανάπτυξης όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι συχνά ένας και κοινός, η φοβική γραφειοκρατία.

«Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Το μέλλον της πατρίδας μας συνδέεται απόλυτα με την ικανότητά μας να προστατεύουμε και να αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον.

Η Ελλάδα, ιδίως υπό τις σημερινές συνθήκες, καλείται να εντείνει τις προσπάθειές της. Ώστε να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση της κλιματικές αλλαγής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/2490170034628904/?v=2490170034628904

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X