Διεθνή

Είναι… πλαστό το πτυχίο του Ερντογάν

Είναι… πλαστό το πτυχίο του Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι κάτοχος πλαστού πτυχίου ή όχι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πλανάται στην Τουρκία από το 2014 και ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο πριν από λίγες ώρες.

Κατ’ αρχήν βάσει της τουρκικής νομοθεσίας για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος για θεσμικό αξίωμα θα πρέπει να έχει πτυχίο.
Ο Ερντογάν ήταν Πρωθυπουργός και εν συνεχεία Πρόεδρος, όμως έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πτυχίο με την σκανδαλολογία να οργιάζει. Όταν «κατέβηκε» στον πολιτικό στίβο έβαλε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι να προσκομίσουν κάποιο πτυχίο.

Επίσης, όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι του ζητούν να παρουσιάσει το αντίγραφο του πτυχίου του, ο ίδιος έχει βρει την τέλεια – για τον ίδιο – δικαιολογία. Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014..

Και να ήταν μόνο αυτό…

Εκτιμάται ότι το πτυχίο που έχει στα ΜΜΕ, αλλά και στα social media με ημερομηνία αποφοίτησης το 1981 και το όνομα του, εκτιμάται ότι είναι πλαστό αφού, το 1981 δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, μιας και ιδρύθηκε το 1982.

Συν τοις άλλοις, συχνά-πυκνά οι αντίπαλοι του Ερντογάν τον προκαλούν να παρουσιάσει έστω έναν συμφοιτητή του, αλλά εκείνος δεν το έχει κάνει. Όμως, μιλάει συνεχώς για τους συμμαθητές του στο Λύκειο.

Και να φανταστεί κανείς πως ο Ερντογάν μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει πτυχίο, αλλά έχει ολόκληρο πανεπιστήμιο με το όνομά του. Αυτό βρίσκεται στο Ρίζε της Τουρκίας, τη γνωστή ως Ριζούντα για τους Μικρασιάτες Έλληνες που ιδρύθηκε το 2006 στο Ρίζε της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Ayse Hur υπέβαλε αίτημα στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, όπου εντάχθηκε η Ακαδημία μετά το 1982 , με την οποία ζήτησε να μάθει πότε ενεγράφη και πότε αποφοίτησε ο Πρόεδρος από την Ανωτάτη Σχολή την οποία αναφέρει στο βιογραφικό του. Επίσης, ζήτησε κι ένα επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου του από το Αρχείο του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μαρμαρά με επιστολή του ενημέρωσε την δημοσιογράφο ότι τα στοιχεία που ζητά εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Δείτε ακόμη:

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X