Ελλάδα

Απίστευτα κόλπα φοροφυγάδων για να μην εκδίδουν αποδείξεις

Απίστευτα κόλπα φοροφυγάδων για να μην εκδίδουν αποδείξεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι φοροφυγάδες στις τουριστικές περιοχές δεν έχουν το… θεό τους, αλλά ας κάνουν το σταυρό τους όταν τους επισκέπτονται οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πάντως, η εφευρετικότητα των επιχειρηματιών των τουριστικών περιοχών και γενικότερα στο χώρο της εστίασης δεν όχι όρια

Ο eretikos.gr έχει ίδια γνώση για την περίπτωση παραλιακού καταστήματος στη Βουλιαγμένη. Η παρέα πήγε έφαγε, ήπιε κρασί και μπύρες και στο τέλος, ως είθιστε ακόμα, ζήτησε το λογαριασμό. Ο σερβιτόρος τους είπε το ποσό, αλλά δεν έφερε απόδειξη. Όταν τη ζήτησαν προφασίστηκε ότι έχει πρόβλημα το σύστημα.

Η παρέα περίμενε λίγο ακόμα και σε δέκα λεπτά ζήτησε πάλι την απόδειξη. Ο σερβιτόρος απάντησε πάλι ότι έχει πρόβλημα το σύστημα και δεν μπορεί να εκδώσει απόδειξη.

Όταν και την τρίτη φορά επικαλέστηκε το ίδιο πρόβλημα, ένα μέλος της παρέας ρώτησε:  Μπορώ να έρθω αύριο να πάρω την απόδειξη; Βεβαίως, είπε ο σερβιτόρος. Αλλά δεν χρειάστηκε γιατί όταν ξαναβγήκε από το εσωτερικό είχε την απόδειξη στα χέρια, γιατί ώ του θαύματος, το σύστημα είχε λειτουργήσει.

Θα θυμάστε επίσης, το ρεπορτάζ για παραλιακή ταβέρνα στην Κρήτη, η οποία εξέδιδε αποδείξεις, αλλά χωρίς να αναγράφεται ο ΦΠΑ, που σημαίνει ήταν αποδείξεις ¨μαϊμού¨.

Πιο προχωρημένη και σοφιστικέ ήταν η περίπτωση κρεπερί στη Σκιάθο. Ο καταστηματάρχης πιάστηκε να έχει «πειράξει» την ταμειακή του μηχανή με ειδικό λογισμικό. Από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου η κρεπερί δεν είχε κόψει 655 αποδείξεις! Και φυσικά του επιβλήθηκε το ανάλογο πρόστιμο και 48ωρο «λουκέτο».

Αλλά και χωρίς ιδιαίτερα κόλπα οι επιχειρηματίες δεν εκδίδουν αποδείξεις στην ψύχρα με τη σκέψη ότι δεν θα τους πιάσουν, οπότε παίζεται ουσιαστικά το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι.

–Στη Μύκονο ο ιδιοκτήτης εστιατορίου νόμιζε ότι αφού τον είχαν ελέγξει δεν επρόκειτο να τον ξαναελέγξουν. Για κακή του τύχη, όμως, οι ράμπο της ΑΑΔΕ πήγαν πάλι, βρήκαν ότι δεν έκοβε ούτε αυτή τη φορά αποδείξεις και του επέβαλαν λουκέτο τεσσάρων ημερών .

-Στην Οία της Σαντορίνης οι αρχές επέβαλαν λουκέτο 48 ωρών σε εστιατόριο που δεν έκοβε αποδείξεις. Μάλιστα  είχαν ελεγχθεί και οι σουίτες του ίδιου Ιδιοκτήτη στην περιοχή και είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο.

-Στην Αφάντου της Ρόδου επιχειρηματίας που νοίκιαζε 500 ομπρέλες σε παραλία βρέθηκε να μην έχει κόψει ούτε μια απόδειξη. Οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτο 48 ωρών και ομπρέλες του αποσύρθηκαν από την παραλία.

-Στη Νάξο επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών σε ψαροταβέρνα που δεν είχε κόψει 116 αποδείξεις.

– Άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες οι εκτιμήσεις των κλιμακίων της ΑΑΔΕ για τη φοροδιαφυγή σε τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία σε Ρόδο (δύο μονάδες), Κέρκυρα και Ηλεία οδήγησαν στην εκτίμηση ότι ο τζίρος που απέκρυψε το καθένα μόνο κατά το μήνα Ιούνιο ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω μονάδες πιάστηκαν στη «φάκα» της ΑΑΔΕ χάρη στην έξυπνη μέθοδο του εφοριακού που παριστάνει τον πελάτη. Παράλληλα έγινε έρευνα στις πλατφόρμες Booking και Trivago, στα site των ξενοδοχείων. Η απόκλιση ανάμεσα στα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα και στα δηλωθέντα όπως αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιούλιο ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ κι έτσι τα ξενοδοχεία μπήκαν στο «μικροσκόπιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X