Ελλάδα

Απίστευτο! Απόδραση κακοποιών από τις φυλακές Κορυδαλλού

Απίστευτο! Απόδραση κακοποιών από τις φυλακές Κορυδαλλού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τις φυλακές Κορυδαλλού κατάφεραν να αποδράσουν δύο κακοποιοί, Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης για κλοπές και ληστείες.

Τι συνέβη στις φυλακές Κορυδαλλού

Η απόδραση έγινε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, 01.01.2019. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για κλοπές και ληστείες.

Οι δύο κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού κατάφεραν και έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους (με άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο) με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Από εκεί κινήθηκαν βόρεια και έφτασαν κάτω από τη σκοπιά 6. Εκεί, έριξαν δυο φορές τον αυτοσχέδιο γάντζο που είχαν φτιάξει. Με τη… δεύτερη προσπάθεια, κατάφεραν να αναρριχηθούν και βγήκαν στην οδό Αριστάρχου και στην… ελευθερία!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό ήταν πως δεν υπήρχε σκοπός ούτε στη σκοπιά 6, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες πως… “άδεια” ήταν και η σκοπιά 5 που βρίσκονται κοντά στο σημείο της απόδρασης.

Πρόκειται για δυο αδέρφια, που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Η απόδρασή τους έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά την… πήραν χαμπάρι στις φυλακές το πρωί όταν έγινε η καταμέτρηση των κρατουμένων.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X