Από την αξιωματική αντιπολίτευση έλεγαν πως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «συνεχίζει να ψεύδεται» και επεσήμαιναν τις μαρτυρίες του ίδιου του σκηνοθέτη και το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο βγήκε στην δημοσιότητα και στο οποίο ακούγεται να διαμαρτύρεται στην αστυνομία γιατί τον κρατούν δεμένο, ενώ όπως λέει δεν τους είχε απειλήσει με κανέναν τρόπο.

Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως «δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2019 η αστυνομία να φέρεται με τέτοιο τρόπο σε απλούς πολίτες, μέσα στο ίδιο τους το σπίτ»ι, τόνιζαν πως «πρόκειται για καταφανή καταπάτηση του Συντάγματος» και πως «το χειρότερο είναι πως ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, συνεχίζει να ψεύδεται, χωρίς ντροπή».

Σημείωναν δε πως το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, αφού ο σκηνοθέτης που συνελήφθη ουσιαστικά εξιστορεί το τι συμβαίνει και τόνιζαν πως πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, σε κανέναν Έλληνα πολίτη, για το ποιος λέει αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη και ποιος όχι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το θέμα αυτό και θα ζητούν να υπάρξουν «συνέπειες για έναν υπουργό που αποδεδειγμένα ψεύδεται».

Αποφασίζουν σήμερα για την διευρυμένη Πολιτική Γραμματεία

Μπορεί στη Βουλή να υπάρχει διακοπή λόγω Χριστουγέννων, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ακόμη και μέσα στις γιορτές αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τα εσωκομματικά.

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί πότε θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η διευρυμένη πολιτική γραμματεία και πιθανότατα αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Η νέα πολιτική γραμματεία θα αποτελείται ως γνωστόν από τα 12 μέλη που συμμετέχουν ήδη στην π.γ. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από αυτά που θα προστεθούν από την Προοδευτική Συμμαχία. Σίγουροι θεωρούνται οι τρεις που εκλέχθηκαν βουλευτές με το κόμμα, δηλαδή οι Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου και Μωραϊτης, ενώ θα υπάρχουν και μέλη που έχει προτείνει η Προοδευτική Συμμαχία, με τον Νίκο Μπίστη να είναι επίσης δεδομένα ένας από αυτούς.

Δείτε ακόμη:

Δημοσκόπηση: Το 54% «εγκρίνει» τα μέτρα της Αστυνομίας