Ελλάδα

Διάβημα: Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για το περιστατικό στην Κω με τουρκική ακταιωρό

Διάβημα: Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για το περιστατικό στην Κω με τουρκική ακταιωρό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέλιος Πέτσας σε συνεντευξη τύπου που ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την κρίση του κοροναϊού, μίλησε και για το περιστατικό που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω, με τουρκική ακταιωρό να χτυπά ελληνικό σκάφος του λιμενικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης για εξηγήσεις» για όσα συνέβησαν.

Από το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνονται και όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Πέτσας σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος παρομοίασε με ναζί τους Έλληνες, λέγοντας ότι «προσπαθεί διαρκώς να δυναμιτίζει το κλίμα με τέτοιες δηλώσεις και ότι η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου».

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία θέλει να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας. Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».

Δείτε ακόμη:

Βίντεο – ντοκουμέντο της Bild στην Κω: Τουρκική ακταιωρός χτυπάει σκάφος του λιμενικού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X