Ελλάδα

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σκηνές – θρίλερ στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σκηνές – θρίλερ στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα πλάνα κόβουν την ανάσα καθώς ο 45χρονος δράστης εισβάλει με το τσεκούρι στο 2ο όροφο του κτιρίου και χτυπάει ανελέητα τους υπαλλήλους όπου βρει.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, o 45χρονος δράστης φαίνεται να χτυπάει με το τσεκούρι στο κεφάλι τρεις φορές τον πρώτο υπάλληλο και συνεχίζει τα χτυπήματα σε γυναίκα- εφοριακό. Η τρίτη υπάλληλος φαίνεται στο video να τρέχει να ξεφύγει από το μένος του δράστη, αλλά πάνω στον πανικό της σκοντάφτει σε καρέκλες και γραφεία με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ο 45χρονος αρχίζει τότε να τη χτυπά με το τσεκούρι στην πλάτη. Ο δράστης φαίνεται πως θα συνέχιζε να χτυπά και άλλους υπαλλήλους ωστόσο ο διευθυντής της ΔΟΥ καταφέρνει να τον εμποδίσει. Στο βίντεο φαίνεται ο διευθυντής να παλεύει με τον δράστη ο οποίος ακινητοποιήθηκε πλήρως με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου του τμήματος καθαριότητας. «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε» φαίνεται να λέει στο τέλος ο 45χρονος.

Δεν είπε κουβέντα σε Ανακριτή και Εισαγγελέα 

Έπειτα από την άρνησή του να συνεργαστεί με τις Αρχές, ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Κοζάνη δεν έδειξε να συνεργάζεται και να μιλάει τόσο στον Ανακριτή όσο και στον Εισαγγελέα Κοζάνης όπου οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR ο 45χρονος δράστης έδειχνε να είναι στα χαμένα, χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή για επικοινωνία. Η όλη μεταφορά του εντός του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης γινόταν με αναπηρικό καρότσι.

Ο 45χρονος άντρας δεν είπε κουβέντα σε Ανακριτή και Εισαγγελέα, ενώ σε όλη την Ανακριτική διαδικασία διατηρούσε βλέμμα απλανές.

Ο ίδιος δεν συνοδευόταν από κάποιο δικηγόρο, ενώ η διαδικασία της Ανάκρισης πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε, χωρίς να έχει πρόθεση να συνεργαστεί και χωρίς να φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια για την πράξη του.

Ο 45χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και διατάχθηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών

Ζήτημα ασφάλειας

Αργά το απόγευμα στη ΔΟΥ Κοζάνης  βρέθηκε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας του έδειξαν το χώρο της επίθεσης, ενώ στη συνέχεια παρουσία και συνδικαλιστών τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα ασφαλείας αλλά και στήριξης των οικογενειών των υπαλλήλων που δέχτηκαν την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Πιτσιλής σημείωσε πως η υπηρεσία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους, ενώ έδωσε εντολή για άμεση τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου στο κτίριο της ΔΟΥ.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ενημερώθηκε και για τον συμβασιούχο υπάλληλο του τμήματος καθαριότητας, με στελέχη της ΔΟΥ να του επισημαίνουν πως μαζί με τον Ιωάννη Ποδιώτη απέτρεψε τα χειρότερα.

Πάντως, στην υπηρεσία υπάρχει ο εύλογος προβληματισμός και για την ψυχολογία που επικρατεί πλέον στους υπαλλήλους της ΔΟΥ και ειδικά σε όσους εργάζονται στο τμήμα εσόδων όπου συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.

Σήμερα, η ΔΟΥ Κοζάνης θα παραμείνει κλειστή, ενώ έχει αποφασιστεί και πανελλαδική στάση εργασίας σε όλες τις εφορίες της χώρας.

Στέλνουν ψυχολόγους στη ΔΟΥ Κοζάνης

Κατόπιν επικοινωνίας του επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή με τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης, συμφωνήθηκε τη Δευτέρα να πάει στην εφορία κλιμάκιο ψυχολόγων για να στηρίξουν τους υπαλλήλους.

Διασωληνωμένοι με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι δύο από τους τραυματίες

Όσον αφορά την κατάσταση των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη».

Πηγή:kozanilife.gr/

Δείτε ακόμη:

Σύνοδος Κορυφής… γεμάτη αγκάθια! Ανοιχτό να συνεχιστεί και την Κυριακή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X