Διεθνή

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα στον Νείλο πριν τα ιστορικά Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου! (vid)

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα στον Νείλο πριν τα ιστορικά Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου! (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν ήδη οι αφίξεις στο Κάιρο, για τα ιστορικά Θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης Καΐρου.

Πολλοί είναι οι επισκέπτες που αναμένεται επίσης να φτάσουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο καθώς και από τους αιγυπτιώτικους φορείς της Ελλάδας, για να παραστούν στο μεγάλο αυτό γεγονός για την Ελληνική παροικία στην Χώρα του Νείλου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου και της όλης τελετής θα προστεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Η όλη ανακαίνιση του ναού που έχει συνδεθεί με την ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της Μεγάλης Ευεργέτιδας κας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Νείλο πριν τα θυρανοίξια!

https://www.facebook.com/evaggelia.piskera/videos/2389413751165619/

Πότε θα γίνουν τα Θυρανοίξια

Τα θυρανοίξια, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο.

Ένα από τα σημαντικότερα Χριστιανικά μνημεία της Αφρικής, ο Κοινοτικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, άνοιξε τις πύλες του, μετά την εκ βάθρων αποκατάστασή του που έγινε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

Θαυμάστε ένα μοναδικό βίντεο με το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας

https://www.youtube.com/watch?v=TIwx2SPg4MQ

Το πρόγραμμα για τα Θυρανοίξια

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

 17.30 – 19.00 Εσπερινός στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

19.00 – 20.00 Κέρασμα από την Ελληνική Κοινότητα στο προαύλιο του ναού

20.00 – 22.00 Συναυλία της κ. Ευανθίας Ρεμπούτσικα στον αυλόγυρο του ναού

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

08.00 – 11.00 Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο

11.00 – 12.30 Τελετή θυρανοιξίων Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X