Ελλάδα

Φωτιά: Πέφτουν οι άνεμοι στην Πάρνηθα – Φόβοι για τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά: Πέφτουν οι άνεμοι στην Πάρνηθα – Φόβοι για τις αναζωπυρώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά: Μια αχτίδα αισιοδοξίας αφήνει η τελευταία εξέλιξη με την αλλαγή των ανέμων στην Πάρνηθα που είχε ως αποτέλεσμα να στέλνουν Οι φλόγες δεν πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό και περιορίστηκαν σε μια χαράδρα και οι προσπάθειες συγκεντρώνονται στα εναέρια μέσα.

Ωστόσο, οι καταστροφές είναι μεγάλες και στις περιουσίες, αλλά και στις δασικές εκτάσεις. Ωστόσο, πεζοπόερα τμήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία στη Λεωφόρο Πάρνηθας καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο Καραούλι και στο Μετόχι.

Νωρίτερα, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα, ενω παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών, απ’ όπου χθες ξεκίνησε η αρχική εστία που καίει για δεύτερη μέρα την Πάρνηθα.

Λίγο μετά τις 12:25, μάλιστα, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας εντός της Σχολής της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το τελευταίο μήνυμα 112 όσοι βρίσκονται στο Λεφαντώ πρέπει να εκκενώσουν, όπως και οι κάτοικοι στους οικισμούς Αγίας Παρασκευής και Καποτά. Σημειώνεται πως η φωτιά έχει προκαλέσει συναγερμό από την Αγία Παρασκευή έως και το κέντρο του δήμου Αχαρνών.

Εκτός από την επιχείρηση για να σωθούν σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, μάχη δίνεται ώστε η φωτιά να μην κατευθυνθεί και προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.
Έχουν ήδη εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής και ένα μοναστήρι, ενώ έχουν απομακρυνθεί 150 ηλικιωμένοι για να μην απειληθεί η ζωή τους σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν στις μονάδες και για να μην προκύψουν προβλήματα υγείας.

Αυτή την ώρα τα μεγαλύτερα μέτωπα καταγράφονται σε Ντάρδιζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.
Στο σημείο επιχειρούν 202 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα, 65 οχήματα και 7 αεροπλάνα, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X