Ελλάδα

Φωτογραφίες και ονόματα των ληστών της συμμορίας με τις μηχανές

Φωτογραφίες και ονόματα των ληστών της συμμορίας με τις μηχανές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Εξαρθρώθηκε η συμμορία που έκανε ληστείες και ξέφευγε με μηχανές.  Και σήμερα δόθηκαν στη  δημοσιότητα  με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των μελών της συμμορίας .
 Μεταξύ των μελών της συμμορίας είναι και γνωστός 32χρονος πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες με μοτοσικλέτες.
Συνελήφθη, λίγο μετά τον τελευταίο αγώνα που συνοδεύτηκε με πτώση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει εκατοντάδες ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε ταχυδρομικά υποκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ληστείες και κλοπές, ενώ ένας συνεργός του, που αναζητείται, τον είχε εμπλέξει σε υπόθεση απαγωγής στο Μεταξουργείο, χωρίς εκείνος να έχει συμμετάσχει, αλλά κατηγορήθηκε. Στις 9 Ιουλίου 2015, άγνωστοι είχαν απάγει μια νεαρή γυναίκα από τον Αγ. Δομίνικο, αρχικά την κράτησαν σε ένα σπίτι και αργότερα σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Αγ. Παρασκευή, όπου κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει.
 Η αστυνομία έδωσε επίσης στην δημοσιότητα αποκαλυπτικό βίντεο από το οποίο φαίνεται ο τρόπος δράσης τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για την εξάρθρωση της συμμορίας ενεπλάκη ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 Για την εξάρθρωσή της η αστυνομία συνάντησε αρκετές δυσκολίες εξαιτίας της αδυναμίας που είχαν σε πολλές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί να ακολουθήσουν τον 32χρονο πρωταθλητή, καθώς κινούταν με μοτοσικλέτα, πάντα με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να να τον χάνουν γιατί αδυνατούσαν να τον ακολουθήσουν.
 Ετσι, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να εντοπίζει το στίγμα του συγκεκριμένου ατόμου, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.
Τα μέλη της συμμορίας είναι:
 
1. ΜΠΑΛΤΑΣ Χρήστος του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθείς στις 14-1-1965 στην Αθήνα
2. ΔΕΔΕΣ Τρύφωνας του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθείς στις 11-9-1969 στον Πειραιά
3. ΤΣΑΚΝΗΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθείς στις 21-2-1984 στην Νίκαια
4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθείς στις 15-1-1985 στην Αθήνα
5. ΜΠΑΛΤΑΣ Ευάγγελος του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθείς στις 22-6-1988 στο Μαρούσι
Της σύλληψης διαφεύγει ο Ανδρέας Κότσας του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 18-9-1986 στην Πάτρα
Από την διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, μία στα Χανιά Κρήτης και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Συγκεκριμένα για τη συνεννόηση, τη λήψη οδηγιών και την κατανομή των ρόλων, για την κάθε ληστρική επιδρομή, δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα ή διαδίκτυο, αλλά κανόνιζαν ραντεβού σε προκαθορισμένα σημεία και πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην κινούν υποψίες και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές. Παράλληλα είχαν και συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer) για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και GPS.
 Οι πληροφορίες από την αστυνομία ότι η έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας με τις -πάνω από 200- ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε Αττική και επαρχία, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
 Κι αυτό, παρά το γεγονός πως συνελήφθησαν τα βασικότερα στελέχη της, ανάμεσα τους και ο γνωστός 32χρονος πρωταθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει συγκεκριμένες ληστείες στην επαρχία, με λεία που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ τη φορά.
 Εκτιμάται πως τουλάχιστον πέντε συνεργάτες της συμμορίας, κυρίως στην επαρχία, παραμένουν ασύλληπτοι και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται νέες έρευνες, προκειμένου να εξαρθρωθεί πλήρως η πολυδαίδαλη συμμορία.
Οι κακοποιοί, πριν από κάθε ληστρική τους επιδρομή, είτε στην Αττική, είτε στην επαρχία, παρακολουθούσαν επί ημέρες τον στόχο τους.
 Αυτό, προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση, τόσο των συστημάτων ασφαλείας, όσο βέβαια και των χρηματικών ποσών που διακινούνταν.
 Παράλληλα, χαρτογραφούσαν την περιοχή, προκειμένου να είναι σε θέση να ξεφεύγουν από επαρχιακούς δρόμους, ακόμα και αγροτικά μονοπάτια, χρησιμοποιώντας σε αυτές τις περιπτώσεις μοτοσικλέτες τύπου “Εντούρο”.
 Αντιθέτως, στην περίπτωση που ο στόχος βρισκόταν σε αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιούσαν μηχανές τύπου “street”, μεγάλου κυβισμού, με οδηγό βέβαια τον έμπειρο πρωταθλητή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X