Ελλάδα

“Γηρυόνης”: Καταστροφές στη Θάσο – Αεροφωτογραφίες από τη Σκάλα Ποταμιάς

“Γηρυόνης”: Καταστροφές στη Θάσο – Αεροφωτογραφίες από τη Σκάλα Ποταμιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης», με την ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (25/11/2019) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στη Θάσο.

Πλημμύρισαν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και σπίτια στον Λιμένα, υπερχείλισαν ρέματα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στη Σκάλα Ποταμιάς και την Παναγία.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε εκ νέου η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την απομάκρυνση ανθρώπων και την άντληση νερών από υπόγεια.

Τα εκσκαφτικά μηχανήματα συνεχίζουν αδιάκοπα τη δουλειά τους και όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, «η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν υπήρχαν τα μηχανήματα ώστε να απομακρύνουν φερτές ύλες, να κάνουν διανοίξεις στις κοίτες των χειμάρρων και τους αγροτικούς δρόμους. Τα μηχανήματα δουλεύουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τόσο ο στρατός, όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμος αλλά και ιδιώτες από τις λατομικές επιχειρήσεις με το δικό τους εξοπλισμό, συνδράμουν προκειμένου οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, διάνοιξης  αγροτικών δρόμων  και απομάκρυνσης όλων των φερτών υλικών να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς».

Στο δημαρχείο του νησιού, στον Λιμένα, έχει συσταθεί γραφείο που δέχεται τις αιτήσεις δημοτών τα σπίτια των οποίων έχουν πληγεί από την έντονη κακοκαιρία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Μεγάλο είναι επίσης το πλήγμα στο ζωικό κεφάλαιο και τις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού, καθώς πολλά αιγοπρόβατα πνίγηκαν και πολλά μελίσσια καταστράφηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Δείτε εικόνες από τη Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/INFOKUS.GR

“Γηρυόνης”: Προβλήματα στη Χαλκιδική – Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ολυμπιάδα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X