Ελλάδα

Η απαγορευμένη λέξη για υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης

Η απαγορευμένη λέξη για υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την απαγορευμένη λέξη για υπουργούς, υφυπουργούς μάθαμε σήμερα. Μας την είπε ή ακριβέστερα μας άφησε να την καταλάβουμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οσες φορές κι΄ αν ρωτήθηκε για το “μαξιλάρι”, ακόμα και για το “σκληρό” και “μαλακό μαξιλάρι” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να προφέρει τη λέξη  πλην μιας και μάλιστα στον πληθυντικό.

Αντί της λέξης μαξιλάρι ο Στέλιος Πέτσας είπε πως ένα είναι το ταμείο του κράτους, αλλά προσοχή, το ταμείο έχει τρεις ορόφους (από τη σκάλα πάνε ή μήπως έχει ασανσέρ;). Και μάλιστα συμβούλευσε να μην χρησιμοποιείται η λέξη “μαξιλάρι” (δεν την πρόφερε, αλλά την εννόησε) γιατί μπερδεύονται οι πολίτες. Δηλαδή αρνούμενοι  τη λέξη “μαξιλάρι”  νομίζουν στην κυβέρνηση ότι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη λογοδοσία για το τι κάνουν τα 37 δισεκατομμύρια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πάντως, παρά την απαγόρευση της λέξης κάτι μάθαμε. Οτι δηλαδή στα ταμεία του κράτους υπάρχουν 36 δισ. ευρώ συν τα 15,7 δισ. που είναι το σκληρό “μαξ…. ωχ δεν θα την ξαναπώ την απαγορευμένη λέξη…

Και σίγουρα δεν θα ακούσετε υπουργούς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, γιατί κανείς δεν ξέρει αν μετά τον περιμένει…πιπέρι στο στόμα.

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X