Ελλάδα

Η κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Λέρου έγινε «από μέσα»

Η κλοπή όπλων από στρατόπεδο της Λέρου έγινε «από μέσα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Περίεργο περιστατικό με απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στην Λέρο, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ανώτερους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει σφραγιστεί η στρατιωτική μονάδα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στην μονάδα χθες Δευτέρα διαπιστώθηκε απώλεια του στρατιωτικού υλικού,ενώ οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, έχουν διαταχθεί να ξεκινήσουν προανάκριση για τα αίτια.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται:

  • Δύο φορητά αντιαρματικά
  • Οπλοβομβίδες
  • Χειροβομβίδες
  • Πυρομαχικά για αυτόματα όπλα
  • Βραδύκαυστο φυτίλι που χρησιμοποιείται σε συνδεσμολογία εκρηκτικών υλών

Να σημειώσουμε, ότι η αποθήκη φυλασσόταν με περιμετρική φρουρά 24 ώρες το 24ωρο, εξοπλισμένη με σύστημα συναγερμού, κάμερες εντός και εκτός αλλά και διπλές πόρτες, ενώ η προσβασιμότητα ήταν αυστηρά ελεγχόμενη.

Σημειώνεται, ότι η τελευταία καταμέτρηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018, εξετάζεται όμως αν και οι προηγούμενες καταμετρήσεις είχαν γίνει με τον σωστό τρόπο και όχι παραλαβη-παράδοση στα χαρτιά. Καθώς, αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άσκηση και να παρέλειψαν να το καταγράψουν ή βρίσκονται σε αποθήκη άλλης μονάδας ύστερα από κοινή άσκηση.

Η αστυνομία έχει βάλει στο επίκεντρο των ερευνών, αξιωματικούς αλλά και κατώτερο προσωπικό- περίπου 10 ατόμων- που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες, αλλά και παλαιότερα.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Χάθηκε στρατιωτικό υλικό μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο

Οι ημερομηνίες της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X