Ελλάδα

Η παρανομία της κυρίας Ράικου στο σκάνδαλο Novartis

Η παρανομία της κυρίας Ράικου στο σκάνδαλο Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λαλίστατη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου (όμως καμία φορά όπως και τώρα το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται). Ποταμός στην κατάθεσή της κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Τι είναι αληθινό και τι όχι θα το κρίνει και θα το βρει η Δικαιοσύνη.

Ομως, από τα λεγόμενά της προκύπτει ένα τεράστιο θέμα. Η Κυρία Ράικου, αν είναι αληθινά όσα γράφονται για την κατάθεσή της, αρνήθηκε να εφαρμόσει το νόμο. Συνεπώς παρανόμησε. Αρνήθηκε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία με ονόματα πολιτικών. Το ομολογεί ο ίδια. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος λέει πως όταν η έρευνα προσκρούσει σε πολιτικό πρόσωπο η δικογραφία αποστέλλεται αμελλητί στη Βουλή.

Για να δούμε τώρα τι είπε και τι έκανε η κυρία Ράικου. Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ (η κυρία Ράικου δεν τα διέψευσε, άρα δικαιούμαστε να τα εκλάβουμε ως ακριβή) στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».

«Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να λέει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Δηλαδή τι μας λέει η κυρία Ράικου; Είχε προσκρούσει σε ονόματα πολιτικών, αλλά αρνήθηκε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, γιατί όπως υποστηρίζει η ίδια δεν είχε στοιχεία. Αλλά ο νόμος δεν ζητάει να έχει στοιχεία για να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Της δίνει εντολή να τη στείλει στη Βουλή μόλις αναφερθούν ονόματα πολιτικών, χωρίς να συνεχίσει την έρευνα για να βρει στοιχεία. Απαγορεύεται να συνεχίσει την έρευνα. Στέλνει τη δικογραφία ΑΜΕΛΛΗΤΙ στη Βουλή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (αν εξαιρέσει την απαράδεκτη απειλή Παπαγγελόπουλου στο τέλος της φράσης) η Ελένη Ράικου είναι εν αδίκω και παρανομεί και όχι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πάντως, ο Προβοκάτορας τρίβει τα χέρια του, γιατί κι΄ αυτός στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X