Ελλάδα

Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά

Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι διοργανωτές του προγράμματος “Ημέρες Κινηματογράφου” Κώστας Μαντάς (καλλιτεχνική επιμέλεια) και Καίτη Λεκάκου (επιμέλεια και ανάλυση ταινιών) δηλώνουν ξανά το παρών τη Δευτέρα στις 6 Μαΐου, προσφέροντας άλλη μια όμορφη βραδιά κινηματογράφησης στο αγαπητό κοινό των σινεφίλ. Η ομάδα πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, πραγματοποιεί αυτή τη φορά ένα ειδικό αφιέρωμα στην καταξιωμένη σκηνοθέτρια, Δώρα Μασκλαβάνου. Η ταινία που θα προβληθεί, δεν είναι άλλη φυσικά από την πιο πρόσφατη (2017), ενδιαφέρουσα, καλλιτεχνική έκφραση της δημιουργού, με τίτλο “Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη.”

Το έργο θα προβληθεί ως συνήθως στις 20:00, στο πολιτιστικό κέντρο Δροσιάς. Όμως το κοινό θα έχει το προνόμιο να παρακολουθήσει την εν λόγω ταινία, με την παρουσία της σκηνοθέτριας και των συντελεστών του κινηματογραφικού έργου. Η προσέλευση φέρει ελεύθερη είσοδο.

Σενάριο: Το έτος 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη αποκόπτεται αναγκαστικά από το μικρότερο αδερφό της και το ορφανοτροφείο, εξαιτίας της ανέλπιστης υιοθεσίας εκείνης από ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προσέφεραν μεν ένα διαπιστευμένης ευημερίας μέλλον στην ορφανή Ελληνοπούλα, μα με προμελετημένο αντάλλαγμα την επερχόμενη αφοσίωσή της στα γεράματά των.

Η προοπτική της ζωής αναβαθμίζεται για την Πολυξένη, καθώς η ίδια μεγαλώνοντας μορφώνεται και κάνει όνειρα, διεκδικώντας τα. Ωστόσο εν αγνοία της, καταστρώνεται εναντίον της ίδιας ένα σχέδιο εξόντωσης, με απώτερο σκοπό την απόκτηση της οικονομικά δελεαστικής κληρονομιάς. Η αγνή παιδικότητα καθορίζει την ψυχή της ερωτευμένης πλέον, νέας γυναίκας, σε μια αδιέξοδη αγάπη… Η ίδια θέλει επιπροσθέτως να βρει τον αδερφό της. Η “πολύ ξένη” στην ανθρώπινη ματαιοδοξία, αποτελεί μια θυσία στο περιβάλλον αθλίων ανθρώπων.  

Σενάριο- Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου

Φωτογραφία: Claudio Bolivar

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Λυδία Φωτοπούλου, Onzur Emre Yildirim, Ακύλλας Καραζήσης, Υβόνη Μαλτέζου, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ερρίκος Λίτσης

Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Γιάννης Κρουσίνσκυ για το eretikos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X