Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα: Ζημιές σημειώθηκαν στο Καναλάκι Πρέβεζας (pics&vid)

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα: Ζημιές σημειώθηκαν στο Καναλάκι Πρέβεζας (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:49 με το επίκεντρο να βρίσκεται 14 χιλιόμετρα Ανατολικά-Βορειοανατολικά της Πάργας, ακριβώς στο ίδιο σημείο με το σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Πρέβεζας και σε διάφορα σημεία της Ηπείρου αλλά και σε νησιά του Ιονίου και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Νέα σεισμική δόνηση 5,6 ρίχτερ με επίκεντρο BA της Πάργας

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), κατέγραψε τη δόνηση στα 5,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ.

Ειδικότερα, μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου τόσο στην Πάργα, όσο και στο Καναλάκι Πρέβεζας, την έδρα του Δήμου, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε οικίες και καταστήματα από το σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ζημιές σημειώθηκαν στο Καναλάκι Πρέβεζας από το σεισμό (vid)

Οι κάτοικοι στο Καναλάκι σύμφωνα με το atpreveza.gr παρέμεναν έξω από τα σπίτια τους για αρκετή ώρα, καθώς σε οικίες και καταστήματα σημειώθηκαν ρωγμές, ζημιές με πτώση επίπλων και αντικειμένων, έπεσαν σοβάδες, ενώ “ξηλώθηκαν” σε ορισμένες περιπτώσεις και ηλιακοί θερμοσίφωνες.

90883786 293125725002140 4113589006023786496 n

Η Πυροσβεστική έστειλε οχήματα στις περιοχές που κτύπησε ο σεισμός, προκειμένου να διενεργήσουν έναν πρώτο έλεγχο για τυχόν ζημιές, ή για τυχόν παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα

Παράλληλα υπήρξε διακοπή ρεύματος (όπως και σε ορεινά χωριά της Δ.Ε. Φαναρίου, αλλά και της Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας), ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσιάζουμε στο παρακάτω βίντεο, με τούβλα, τσιμέντα και τσιμεντόλιθους να βρίσκονται καταμεσής του δρόμου μπροστά από το παλιό σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακατοίκητα σπίτια στο Καναλάκι κατέρρευσαν, ενώ άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στο χωριό Γλυκή. Βράχια έχουν πέσει στον δρόμο, κοντά στην Καστροσυκιά, αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα και το ΑΠΕ, η τροφοδοσία του ρεύματος αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές.

Έβρος: Χειροκροτήματα και επευφημίες από τους κατοίκους στα ΜΑΤ (vid)

Η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας.

90331198 2819687271441725 5310434320828071936 n

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός -Συγκλονιστικό βίντεο: 39χρονη Βρετανίδα βιντεοσκόπησε τον εαυτό της στη ΜΕθ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X