Ελλάδα

Και στο ΥΠΑΑΠΕΔ χάρτης εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Και στο ΥΠΑΑΠΕΔ χάρτης εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας ακόμη χάρτης που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» υπάρχει σε ιστοσελίδα κρατικού φορέα και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων).

Μετά τα ημερολόγια 2019 της ΕΛΑΣ με τα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» για τα οποία διατάχθηκε ΕΔΕ, στην ΥΠΑΑΠΕΔ, όπου παρουσιάζονται τα ακίνητα προς ενοικίαση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που συνοδεύονται από χάρτη για τους υποψήφιους αγοραστές, υπάρχει χάρτης που αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” και σε παρένθεση το ΠΓΔΜ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι επικεφαλής του site πάντως ρίχνουν την ευθύνη στην google όπως φαίνεται και στο ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει τον χάρτη.

Μάλιστα, στο συνοδευτικό σημείωμα αναφέρεται ότι «η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”.

Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X