Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται ισχυρότατη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες!

Καιρός: Έρχεται ισχυρότατη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα ήταν γνωστά ήδη από χθες κι έλεγαν πως ο καιρός θα αγριέψει για τα καλά από απόψε, Τρίτη 04/02/2020, το βράδυ με το πρωινό της Τετάρτης να είναι «ζόρικο» για πολλές περιοχές της χώρας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ, με το οποίο προειδοποιεί για χιόνια, σφοδρές καταιγίδες και χαμηλότατες θερμοκρασίες σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Ο καιρός, λοιπόν, αλλάζει πρόσωπο και μάλιστα απότομα, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.

Επίσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και έως το μεσημέρι περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τέλος, δεν θα λείπει και ο παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως το πρωί και το βράδυ.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες βροχής και χιονιού για το επόμενο διήμερο…

Με αυτό το πρόσωπο που θα δείξει ο καιρός, λοιπόν, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σημειώνει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X