Ελλάδα

Κουμουτσάκος για τον «μεζέ» του Ακάρ: Όταν δεν είσαι στο τραπέζι… είσαι στο πιάτo

Κουμουτσάκος για τον «μεζέ» του Ακάρ: Όταν δεν είσαι στο τραπέζι… είσαι στο πιάτo
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε δεικτικά πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη δήλωση παραληρηματική και έκρινε πως δείχνει απώλεια ψυχραιμίας. 

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, είπε, ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε πως αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας προχώρησε σε ακραίες δηλώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλώς, να σωπάσουν. Οσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν.

Συνέστησε, δε, στην Ελλάδα να σωπάσει, «για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Εμπρησμός στη Μόρια

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε και για τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή της Μόριας στη Λέσβο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Έκανε λόγο για τριπλή πρόκληση: δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X