Ελλάδα

Λέσβος: Γέμισαν με σωσίβια και πλαστικές βάρκες τον επιταγμένο χώρο

Λέσβος: Γέμισαν με σωσίβια και πλαστικές βάρκες τον επιταγμένο χώρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων για την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων δομών εντείνονται.

Στη Λέσβο οι αντιδράσεις αυτές έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η κίνηση του δήμου Δυτικής Λέσβου να γεμίσει το χώρο που έχει επιταχθεί με σωσίβια και πλαστικές βάρκες.

Πρόκειται για τους μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες χρόνια τώρα περνούν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας. Αυτά μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν από τον δήμο Δυτικής Λέσβου στην επιταχθείσα έκταση 216 στρεμμάτων στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, για να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωσίβια και βάρκες, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, κάλεσε τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Βέρρος: «Έχω μια πρόταση για όλους σας. Ο καθένας σας να πάρει μερικά σωσίβια και να τα πετάξει στην επιταγμένη έκταση. Με το δικό του αυτοκίνητο. Να τα πάμε λοιπόν σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν να διακοσμήσουν και τη νέα δομή έτσι. Τι λέτε; Εννοείται ότι η νέα εσοδεία θα πηγαίνει κατευθείαν εκεί».

Απαντώντας, δε, σε σχόλια πολιτών ότι αυτή η κίνηση δημιουργεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της περιοχής, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου απάντησε: «Δεν μεταφέρουμε το πρόβλημα με τα σωσίβια στη Καράβα. Λέμε ότι από τα χιλιάδες προβλήματα που έχουμε, δεν ασχολήθηκαν με κανένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να κινητοποιήσει τον κόσμο. Άλλωστε δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος ότι όλο αυτό το βουνό που υπάρχει στον Μόλυβο θα μεταφερθεί εκεί. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο».

Δείτε ακόμη:

Κική Δημουλά: Υπέστη έμφραγμα -Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X