Ελλάδα

Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου

Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέταση καταθέτει αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, κατέθεσε μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Ο επιχειρηματία κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, κατήγγειλε στην προανακριτική της Βουλής ωμό εκβιασμό και απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ  χαρακτήριζαν άνθρακες τον «θησαυρό» Μιωνή». Τα «πραγματικά περιστατικά» που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία, σημείωναν.
Να σημειωθεί ότι η εξέταση μαρτύρων που δεν σχετίζονται με την υπόθεση Novartis έχει να κάνει με την επιχείρηση της πλειοψηφίας της επιτροπής να διευρυνθεί το κατηγορητήριο εις βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Δείτε ακόμη:

Παπαγγελόπουλος: Aμφιλεγόμενος μάρτυρας o Μιωνή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X