Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις συνεχίζουν με ισχυρές δυνάμεις περιφρούρησης, ενώ οι ομάδες των αγνώνστων απωθήθηκαν προς την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Το ΠΑΜΕ που αποτελεί τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης του Συντάγματος, αφού συμπτύχθηκε στη Λεωφόρο Αμαλίας με κατεύθυνση προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, έχει πλέον επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή.

Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι – δολοφόνοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ

Παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε «Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς. Αυτοί διέλυσαν την συγκέντρωση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη. Η Αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές».

Παφίλης: Οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση

Στην κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις, χρέωσε την ευθύνη του χτυπήματος της διαδήλωσης από τις αστυνομικές δυνάμεις ο Θανάσης Παφίλης: «Ή δεν σας πληροφορούν καλά ή σας κοροϊδεύουν. Έχουμε το γνωστό σκηνικό για τη διάλυση της συγκέντρωσης. Είναι απαράδεκτα απυτά που λέτε. Η αστυνομία τις έσπρωξε τις ομάδες από εκεί για να βομβαρδίσουν όλη τη διαδήλωση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ που έχουν φάει δακρυγόνα που ήταν; Στους μπαχαλάκηδες; Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Αν νομίζετε ότι φοβόμαστε, γελιέστε. Χτυπήσατε όλη την διαδήλωση και επειδή έχουμε εμπειρία και ξέρετε τις σχέσεις μας με αυτές τις ομάδες.

Ήταν προβοκατόρικο, οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση. Και τι θα κάνετε τώρα; Θα ζητήσετε από τις ομοσπονδίες αστική ευθύνη επειδή δεν τους πιάσατε; Να ξέρετε δεν θα περάσουν αυτά. Κλασική περίπτωση αστυνομικού σχεδίου που δεν στόχευε αυτούς. Πάρτε την πολιτική ευθύνη ή καταγγείλτε τις αστυνομικές δυνάμεις».

Δείτε ακόμη:

Βουλή: Σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη ανακοίνωσε ο Πέτσας