Eretiki Κουζίνα

Μπουρδέτο Κερκυραϊκό

Μπουρδέτο Κερκυραϊκό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Μπουρδέτο είναι ένα αγαπημένο Κερκυραϊκό πιάτο που θυμάμαι πάντα την γιαγιά μου να φτιάχνει, γίνεται με ψάρια του βυθού, κυρίως σκορπιούς και περιέχει μπόλικο καυτερό και γλυκό πιπέρι. Το αυθεντικό Κερκυραϊκό μπουρδέτο δεν περιέχει καθόλου ντομάτα ,το κόκκινο του χρώμα οφείλεται στα πιπέρια.

Αν έρθεις στο νησί σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις, θα το βρεις σε όλα τα εστιατόρια του νησιού αφού είναι ένα από τα ποιο διάσημα πιάτα στην Κέρκυρα. Μέχρι να έρθεις στο νησί όμως αξίζει να το φτιάξεις παρακάτω θα βρεις την συνταγή της γιαγιάς μου!

Συνδύασε το με φρέσκο ψωμί και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί !

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό σκορπιούς

1/2 κουτ σούπας κόκκινο πιπέρι καυτερό

1 1/3 κουτ σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κόκκινο το λάδι και να δέσει σε σάλτσα. Προσθέτουμε τα ψάρια, νερό και αλάτι. Σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών). Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα. Στο τέλος πρέπει να μείνει η σάλτσα δεμένη, μόνο με το λάδι της.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το λεμόνι.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε καθόλου για να μην διαλυθούν τα ψάρια. Ανακινούμε απλά την κατσαρόλα.

Αν στο τέλος το μαγειρέματος, το φαγητό έχει ακόμα νερό, αφαιρούμε με προσοχή τα ψάρια σε μια πιατέλα, και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε την σάλτσα μόνη της σε δυνατή φωτιά μέχρι να πυκνώσει και να δέσει. Καλή επιτυχία!

Πηγή: elenacooks.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X