Ελλάδα

Νέο πύρινο μέτωπο στη Χίο: Μάχη με τις πύρινες φλόγες στα βόρεια του νησιού

Νέο πύρινο μέτωπο στη Χίο: Μάχη με τις πύρινες φλόγες στα βόρεια του νησιού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά στη Χίο: Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες της Χίου, στο χωριό Κατάβαση.
Η φωτιά ξέσπασε μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή  λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής στην Χίο και πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με το politichios, η φωτιά εξαπλώθηκε – εξαιτίας των ισχυρών ανέμων – σε παρακείμενη δασική έκταση, με αποτέλεσμα να λάβει άμεσα διαστάσεις. Πιο αναλυτικά λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα στη δασική έκταση με κατεύθυνση προς την περιοχή Αψιλές, η οποία και πάλι είχε καεί σε μεγάλη πυρκαγιά το 2011, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν αγώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σημειώνεται πως μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Συγκεκριμένα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση Χίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση απομακρυνθείτε προς Βολισσό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και καίει δάσος της περιοχής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ. Πυροσβέστες έφτασαν στο νησί τόσο από την Λέσβο όσο και από την Αθήνα.

Από το ξημέρωμα επιχειρούν επίσης 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνελήφθη ο οδηγός που προξένησε το τροχαίο

Στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην Κατάβαση, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα, προχώρησαν στη συνέχεια οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο ΓΝ Χίου.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

-Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα

-Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X