Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ενόψει των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» στη ΓΑΔΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, δήλωσε ότι «εξαιτίας της πλειοψηφίας η Επιτροπή έγινε ρεντίκολο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα που οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν όπως προβλέπει ο νόμος και το διεθνές δίκαιο και όπως από την αρχή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνούν Άρειος Πάγος και ΓΑΔΑ καλωσορίζουμε την πλειοψηφία στον κόσμο της λογικής και νομιμότητας».

«Τώρα, στην εξέταση αυτή καθεαυτή, προτείνουμε να αναθεωρηθεί η αρχική απόφαση και να πάνε για εξέταση όλα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής», με τον πρόεδρος της Προκαταρκτικής Ιωάννη Μπούγα να απαντά «Η αίθουσα στη ΓΑΔΑ είναι μικρή, δε μας χωρά όλους».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι πρέπει «να ζητήσουμε ως επιτροπή να μην έχουν μαζί τους κινητά και έγγραφα οι προστατευόμενοι μάρτυρες» με τον κ. Λάππα να απαντά ότι δεν γίνεται «να μην έχουν μαζί τους τα στοιχεία». «Ως προς τα κινητά ναι, αλλά πρέπει και τα μέλη της επιτροπής που είναι σε ανοιχτή γραμμή για διαρροές να αφήσουν έξω τα κινητά τους» κατέληξε.

Δείτε ακόμη:

Τραγικός θάνατος για 19χρονη στρατιωτικό στην Κύπρο