Ελλάδα

Ο σοβιετικός βουβός κινηματογράφος στο Studio Art Cinema

Ο σοβιετικός βουβός κινηματογράφος στο Studio Art Cinema
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Studio Art Cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής) και η New Star συνεχίζουν με επιτυχία το ειδικό, διαρκές αφιέρωμα της ενδιαφέρουσας παρουσίασης των ευφυών δημιουργών του βωβού (σοβιετικού) κινηματογράφου, των δεκαετιών 1920 και 1930, σε πρώτη προβολή. Η νοσταλγική θέαση πραγματοποιείται υπό τη συνοδεία σπάνιων ακουσμάτων μιας ατμοσφαιρικά απρόβλεπτης, ζωντανής, σαγηνευτικής μουσικής, προσκεκλημένων, βιρτουόζων καλλιτεχνών.

Το αφιέρωμα διεξάγεται κάθε Τρίτη από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο στις 20:30 και μας ξεναγεί γενναιόδωρα σε 10 αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου, τα οποία ήρθε η στιγμή να λάβουν την αναγνώριση, που πραγματικά τους αρμόζει! Σημαντικοί Δημιουργοί της Ρωσίας και Ουκρανίας, μαζί με μια ακόμη καλλιτεχνική έκπληξη από τη Γεωργία, αποκαλύπτουν στο ελληνικό κοινό μια υπέροχη έκφραση σπάνιας ομορφιάς.

Μετά την “Χοντρούλα” του Mikhail Romm και τον “41ο” του Yakov Protazanov, οι διψασμένοι σινεφίλ έχουν το προνόμιο να παρακολουθήσουν 8 ακόμη εξαιρετικές ταινίες, που παρομοίως θα τους δημιουργήσουν ευχάριστα ερωτηματικά, για το αστείρευτο ταλέντο των καλλιτεχνών! 

Αυτή την Τρίτη 22/10/2019 στις 20:30 μας συστήνεται στην πρώτη του κινηματογραφική νιότη ο ταλαντούχος Aleksandr Dovzhenko, με την τρίτη του ταινία, “Η Διπλωματική Βαλίτσα.” {1927}

Βασισμένο στην αληθινή δολοφονία του Theodor Nette, ταχυμεταφορέα διπλωματικών εγγράφων της σοβιετικής ένωσης. Ο μοναδικός Aleksandr Dovzhenko σε συνεργασία με τον διευθυντή φωτογραφίας Nikolai Kozlovsky, χρησιμοποιούν τις περίφημες cropping techniques…

Σκηνοθεσία: Aleksandr Dovzhenko. Σενάριο: Aleksandr Dovzhenko, Boris Shcharansky, Yurij Yanovskyi, Moisei Zats. Πρωταγωνιστούν: M.
Buyukli, A. Klymenko, Heorhii Zelondzhev-Shypov, Ida Penzo, Boris Zagorsky. Φωτογραφία: Nikolai Kozlovsky. Παραγωγή: Ουκρανία
(Upravlinnia-VUFKU) (1927).

Μουσική Ατμοσφαιρική Υπόκρουση:

Οι ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΣΣΑΣ (πολυοργανίστας) και ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (κιθάρα), αυτοσχεδιάζοντας, θα δημιουργήσουν την δική τους ηχητική/μουσική επένδυση.

ΤΡΙΤΗ 22/10/2019 στις 20.30  ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7.00 ΕΥΡΩ

Ο Eretikos κριτικός Γιάννης Κρουσίνσκυ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X