Ελλάδα

Ο Βρούτσης μας δουλεύει και μας προσβάλει

Ο Βρούτσης μας δουλεύει και μας προσβάλει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρούτσης μας δουλεύει κατάμουτρα, μας προσβάλλει και μάλιστα με πολύ κυνικό τρόπο. Ενδεχομένως να νομίζει ότι τρώμε σανό. Διαβάστε τη δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Υπενθυμίζεται ότι είναι ο ίδιος που προκάλεσε την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείς. Αφού με δική του προσφυγή έγινε η νέα πιλοτική δίκη και ανατράπηκε η προηγούμενη που έδινε αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Τί είπε ο υπουργός; Δήλωσε ότι «η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.» Δηλαδή ποτέ, αφού τα οικονομικά λόγω κορονοϊού και προπαντός της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, δεν πρόκειται να βρεθούν, τουλάχιστον πριν περάσουν χρόνια, στην κατάσταση που θα κρίνει η κυβέρνηση ότι μπορεί να δώσει τα αναδρομικά. .

Εκτός, όμως, από την δήλωση στο ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχουν και παλιότερες δηλώσεις με τις οποίες ο υπουργός Εργασίας (μέλλον εργοδοσίας θα πρέπει να αποκαλείται) καλούσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αγωγές, γιατί η απόφαση θα ισχύσει για όλους, ανεξαρτήτως δηλαδή αν έχουν κάνει αγωγή ή όχι. Και τι μας λέει η απόφαση για τα αναδρομικά των 11 μηνών; Θα ισχύσει για εκείνους που έκαναν αγωγή.

Αν τώρα ο Γιάννης Βρούτσης δεν επεκτείνει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, όπως είχε δεσμευτεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαπάτηση. Και ξέρετε κάτι; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργατολόγων από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων αγωγές έκαναν 200 με 250.000. Που σημαίνει ότι αν τα αναδρομικά δοθούν σε όλους η δαπάνη θα είναι 4 με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αν δοθεί σε όσους έκαναν αγωγή το ποσό μειώνεται στα 500 περίπου εκατομμύρια το πολύ.

Πιστεύετε εσείς ότι θα δώσουν τα πέντε δισεκατομμύρια; Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε. Εκτός και να γίνουν σύντομα εκλογές, οπότε ίσως αρχίσουν να πληρώνουν σε 60, 72 ή και 84 δόσεις…

Αλλη μία εξαπάτηση δηλαδή από τον χασάπη των συνταξιούχων…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X