Ελλάδα

Οι σφαλιάρες του Κυριάκου και οι κωλοτούμπες του Αδωνι

Οι σφαλιάρες του Κυριάκου και οι κωλοτούμπες του Αδωνι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν τον βλέπω και πολύ καλά τον Αδωνι. Μετά τη φιέστα για την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την παρουσία Μπογδανοπορτοσαλτοσαμαραβορίδηδων, τα πήρε στο κρανίο ο Κυριάκος. Βλέπετε οι ακραίοι του χαλούν όχι μόνο το δικό του προφίλ, όχι την εικόνα και τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως τη στροφή που θέλει να κάνει προς την Κεντροδεξιά. Γιατί χωρίς Κεντροδεξιά νίκη στις εκλογές και πολύ περισσότερο αυτοδυναμία δεν βλέπει με τίποτα. Ιδίως τώρα που από τα δεξιά τον ροκανίζει ο Βελόπουλος και άλλοι.

Οπότε σωστά σκεφτόμενος άρχισε να ρίχνει τις σφαλιάρες σαν το… χαλάζι. Δεν ήταν μόνο ο αποκλεισμός Μπογδάνου από τις λίστες της ΝΔ. Ηταν κι΄ άλλες που έπεσαν και έκαναν τον Αδωνι να χορεύει τον… πυρρίχιο με πολλές κωλοτούμπες, ακόμα και για τα άγια των αγίων του “Μακεδονομάχου Αδωνι”, το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Υπάρχει μια διεθνής συμφωνία, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεσμεύει τα επίσημα όργανα του κράτους. Το πώς θα αποκαλεί καθένας ως πρόσωπο τη γειτονική χώρα είναι άλλο θέμα. Θα τη λέω Σκόπια, όπως έλεγα πάντα, το κράτος των Σκοπίων. Αν είμαι υπουργός σε επίσημη αποστολή θα σέβομαι όσα ορίζει η διεθνής συμφωνία». Τάδε έφη Αδωνις που προηγουμένως δήλωνε φανατικά ότι ποτέ δεν πρόκειται να προφέρει το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

Δεν γνωρίζω αν πνίγηκε μετά τη δήλωση, ούτε αν έκανε ξόρκια προηγουμένως ή μετά, ή αν σταύρωσε τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη του. Ομως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι μπροστά σε ενδεχόμενο υπουργιλίκι, ας πάει και το… παλιάμπελο της Βόρειας Μακεδονίας. Τι, σε ένα όνομα θα κολλήσουμε τώρα και θα χάσουμε την καρέκλα; Αλίμονο. Προσόν μας η ευελιξία αιλουροειδούς… Εξάλλου, αν θυμηθείτε τι έλεγε για τη ΝΔ και τα στελέχη της όταν ήταν στο ΛΑΟΣ, θα διαπιστώσετε ότι ο Αδωνις είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος στις κωλοτούμπες.

Ο Προβοκάτορας

Κυριάκος: Γιατί καρατόμησε τον Μπογδάνο

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο για τον Μπογδάνο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X