Ελλάδα

Πέθανε ο ήρωας- ψαράς που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι

Πέθανε ο ήρωας- ψαράς που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ο ήρωα- ψαράς Κώστας Αρβανίτης, προκαλώντας συγκίνηση με τον θάνατό του και φέρνοντας μνήμες από το τραγικό περσινό καλοκαίρι στο Μάτι. Ο ίδιος είχε επιδείξει αυταπάρνηση και ηρωισμό σώζοντας 70 ανθρώπους με το καΐκι του, που καλούσαν για βοήθεια στην φονική λαίλαπα της 23ης Ιουλίου.

Η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη, θα γίνει δημοσία δαπάνη ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Γιώργος Σταμάτης Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Δείτε την ανάρτηση του πρώην υφυπουργού Γιώργου Θωμά:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2226352184142019&set=a.226458400798084&type=3&theater

 

Αξίζει να σημειώσουμε, την περιγραφή του Αιγύπτιου ψαράς που ήταν μαζί στο σκάφος με τον Κώστα Αρβανίτη: «Εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε”παράτησε τα όλα πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται”. Και βγήκαμε στα ανοιχτά μαζί με τον γιο του τον Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα. Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα κάναμε συνεχή δρομολόγια, τότε μας τελείωσε το πετρέλαιο. Όλα πλέον όμως είχαν σχεδόν τελειώσει…»

Δείτε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη:

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Φωτιά στην Παιανία: Καίγεται ο Υμηττός-Tεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά στον Υμηττό: Ανοιξαν Κατεχάκη και Αττική οδός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X