Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα: «Γι’ αυτό τον ένιωσαν πολύ στην ανατολική Αττική!» (vid)

Σεισμός στην Αθήνα: «Γι’ αυτό τον ένιωσαν πολύ στην ανατολική Αττική!» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά… σεισμός! Μια δόνηση μεγέθους 3,8 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ “ταρακούνησε” σχεδόν όλη την Αττική το πρωί της Τετάρτης, 11.09.2019.

Είχε επίκεντρο περιοχή περίπου 10 χιλιομέτρων ανατολικά της Νέας Μάκρης. Με μικρό εστιακό βάθος (σ.σ. μόλις πέντε χιλιόμετρα) η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του νομού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες περιοχές που σύμφωνα με μαρτυρίες… ταρακουνήθηκαν: Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Γέρακας, Παγκράτι, Νέος Κόσμος και Μενίδι.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανησύχησαν, ιδιαίτερα φέροντας στο μυαλό τους στον μεγάλο σεισμό, 5,1 Ρίχτερ, της 19ης Ιουλίου στην Μαγούλα.

Σεισμός

Σεισμός

Υλικές ζημιές δεν έχουν ακόμη αναφερθεί, την ώρα ου ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στην δημόσια τηλεόραση για την σεισμική δόνηση.

Ξεκάθαρος Λέκκας για τα 5,1 Ρίχτερ του Ιουλίου και τον σημερινό σεισμό!

Τόνισε αρχικά το μέγεθος του σεισμού (σ.σ. 3,8 Ρίχτερ) και το επίκεντρό του (σ.σ. οκτώ με δέκα χιλιόμετρα στα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στα νότια του Ευβοϊκού Κόλπου).

Αυτή είναι και η αιτία που σύμφωνα με τον σεισμολόγο, ο σεισμός έγινε πιο πολύ αισθητός στα ανατολικά της Αττικής

Συμπλήρωσε πάντως πως η δόνηση ήταν επιφανειακή και ξεκαθάρισε πως είναι από εκείνους τους σεισμούς που παρατηρούνται συχνά στην χώρα μας.

Κλειστά κάποια σχολεία σήμερα στην Αθήνα λόγω του σεισμού του Ιουλίου!

Κατηγορηματικά μάλιστα σημειώνει πως δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Κάτι που αποτυπώνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας μετά τον σεισμό.

Δείτε όσα είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X