Ελλάδα

Σπίτι: Σας φαίνεται πάντα… βρώμικο; Έξι βήματα που θα σας σώσουν!

Σπίτι: Σας φαίνεται πάντα… βρώμικο; Έξι βήματα που θα σας σώσουν!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έχει συμβεί… σε όλους! Μια πολύ κουραστική εβδομάδα στη δουλειά έχει μόλις τελειώσει και μετά από τη φασίνα του Σαββατοκύριακου, βλέπετε το σπίτι σας αλλά… τρόμος: Σας φαίνεται σαν να είναι το ίδιο βρώμικο με πριν!

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το σπίτι δεν φαίνεται ποτέ καθαρό και παράλληλα δεν έχετε αρκετό χρόνο για να αφιερώσετε στην καθαριότητα;

Δείτε 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να λύσετε το συχνό αυτό πρόβλημα.

Παράδειγμα πρώτο: Διατηρείτε όσο πιο λίγα μπιχλιμπίδια γίνεται

Οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά, δεν έχει λόγο να βρίσκεται στο σπίτι σας. Αν έχετε μεγάλη συλλογή από… μπιχλιμπίδια, τότε κρατήστε τα απολύτως αγαπημένα σας και απομακρύνετε τα υπόλοιπα.

Δεν θα πιστεύετε πώς κάνετε «λίφτινγκ» στο σπιτι με… τσιμέντο! video

Ελέγξτε τις επιφάνειες του σπιτιού σας και προσπαθήστε να τις διατηρήσετε καθαρές. Όσο λιγότερα πράγματα έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα καθαρίσετε.

Παράδειγμα δεύτερο: Αφήστε την κουζίνα καθαρή κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε

Διατηρείτε σε εμφανή σημεία όσο λιγότερες συσκευές γίνεται (η φριτέζα για παράδειγμα δεν έχει δουλειά στον πάγκο της κουζίνας σας). Καθαρίστε τις επιφάνειες και πλύντε τα πιάτα που χρησιμοποιήσατε για να μαγειρέψετε. Αν καθαρίζετε την ίδια ώρα που μαγειρεύετε, τότε δεν θα βρεθείτε ποτέ απέναντι σε μία πλήρως ακατάστατη κουζίνα.

σπίτι

Παράδειγμα τρίτο για το σπίτι: Έχετε έτοιμα καθαριστικά προϊόντα στο μπάνιο

Βάλτε μερικά μαλακά πανιά και κάποιο καθαριστικό σπρέι στο μπάνιο σας έτσι ώστε να είναι πάντα προσβάσιμα τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.

22 ιδέες για να κάνετε μόνοι σας… τέλειο decor στο σπιτι! video

Αν τα καθαριστικά σας προϊόντα είναι έτοιμα όταν τα χρειάζεστε, είναι πιο πιθανό να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα πριν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου.

σπίτι

Παράδειγμα τέταρτο: Πάρτε μια σκούπα ρομπότ για το σπίτι

Αν δεν τις γνωρίζετε ακόμα, τότε σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε αυτή την επιλογή. Οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ θα καθαρίσουν το σπίτι σας μόνες τους και θα απαλλαγείτε μια για πάντα από το καθημερινό σκούπισμα. Είναι λίγο πιο ακριβές από τις κλασσικές ηλεκτρικές σκούπες, αλλά είναι μια επένδυση που θα σας αποζημιώσει.

Παράδειγμα πέμπτο: Κρατήστε υπό έλεγχο την ακαταστασία

Βάζετε τα πράγματα στη θέση τους αφού τα χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να μην δημιουργούν στοίβες στα πατώματα, τους καναπεδες και τα τραπέζια.

Σπιτι… πεντακάθαρο σε ακριβώς μισή ώρα! video

Αν δείτε, για παράδειγμα, βρώμικες κάλτσες στο πάτωμα βάλτε τις στο καλάθι των απλύτων. Βάλτε επίσης τα βρώμικα πιάτα στην κουζίνα μόλις τελειώσετε το γεύμα σας. Έτσι θα αφήσετε ποτέ την ακαταστασία να βγει εκτός ελέγχου.

Παράδειγμα έκτο: Ζητήστε βοήθεια για το σπίτι

Κάποιες φορές, όπως αναφέρει και το spirossoulis, είναι καλό να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και ο χρόνος ποτέ αρκετός.

Γι’ αυτό σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσλάβετε κάποια υπηρεσία καθαριότητας – είναι μια λύση που μπορεί να κάνει τη διαφορά αν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X