Ελλάδα

Τειρεσίας… στο Δημόσιο! Θα «βλέπει» τα πάντα, θα «ξεσκεπάζει» τους μπαταξήδες!

Τειρεσίας… στο Δημόσιο! Θα «βλέπει» τα πάντα, θα «ξεσκεπάζει» τους μπαταξήδες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ένα… μητρώο οφειλών προς το Δημόσιο. Κάτι αντίστοιχο -δηλαδή- με τη βάση τραπεζικών δεδομένων «Τειρεσίας».

Πηγές με γνώση των διαδικασιών εξηγούν ότι δεν υπάρχει σήμερα μια βάση δεδομένων στην οποία μπορούν να ανατρέξουν οι τράπεζες για να αντλήσουν τα φορολογικά στοιχεία των οφειλετών που αιτούνται προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Θα βλέπει τα πάντα μέσω… Taxis ο Τειρεσίας του Δημοσίου

Ο «Δημόσιος Τειρεσίας» θα αντλεί τα στοιχεία των οφειλετών από το Taxisnet και θα παρέχει εικόνα στις τράπεζες για τις οφειλές των δανειοληπτών προς το Δημόσιο, μαζί με τον Τειρεσία που παρουσιάζει τις «κόκκινες» οφειλές προς τις τράπεζες.

Ο λόγος γίνεται για όσους οφειλέτες έχουν λάβει ήδη προστασία βάσει του νόμου Κατσέλη και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Υπολογίζεται ότι αυτή η κατηγορία «κόκκινων οφειλετών» περιλαμβάνει 80.000 φυσικά πρόσωπα και οι τράπεζες εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 1/3 εξ αυτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Θυμίζεται ότι οι εν λόγω οφειλέτες έχουν συναινέσει σε άρση του απορρήτου προκειμένου να απολαμβάνουν την προστασία.

ΔΕΗ: Αυτοί θα δουν μείωση έως και 65% στο νυχτερινό ρεύμα!

Στόχος της Πολιτείας είναι να διευκολύνει τις τράπεζες να βάλουν την «ουρά» του Νόμου Κατσέλη στο μικροσκόπιο και με τη βοήθεια όλων των διαθέσιμων στοιχείων να ξεκαθαρίσουν ποιοι έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία και ποιοι εκμεταλλεύονται την ασυλία του Νόμου. Στη δεύτερη περίπτωση, όπως έχει αναφέρει το insider.gr, οι τράπεζες θα ζητούν από το Δικαστήριο διακοπή της προστασίας και διενέργεια πλειστηριασμού.

Ο Δημόσιος Τειρεσίας θα… ξεσκεπάζει τους μπαταξήδες

Με τον «Δημόσιο Τειρεσία» θα υπάρχουν διαθέσιμα εκείνα τα εργαλεία που θα «ξεσκεπάζουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με το πάτημα… ενός κουμπιού, θέτοντας τέλος στη γραφειοκρατία και την ανάμειξη πολλών δημόσιων υπηρεσιών για την άντληση μιας συνοπτικής εικόνας χρεών για τους φορολογούμενους/οφειλέτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X