Ελλάδα

Τέλος ο Γιώργος Αυτιάς από την Ευρωβουλή

Τέλος ο Γιώργος Αυτιάς από την Ευρωβουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η πληροφορία για την υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιάς για την Ευρωβουλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές (μπορεί να μην ανακοινώθηκαν ονόματα, αλλά αυτοί γνωρίζουν ποιοι είναι) αντέδρασαν και έστειλαν μηνύματα δυσαρέσκειας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήρε έξαλλη τον πρόεδρο του κόμματος και διαμαρτυρήθηκε. Του είπε ότι ο Αυτιάς όχι μόνο θα ήταν  πρώτος σε ψήφους αλλά θα ισοπέδωνε  όλους τους άλλους υποψηφίους  που είναι κομματικές επιλογές. Περίπου τα ίδια είπε και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, καθώς ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κινδύνευε  να βγει δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Μπροστά στο κύμα δυσφορίας και δυσαρέσκειας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υποχώρησε και πήρε πίσω την πρότασή του προς τον Γιώργο Αυτιά για την Ευρωβουλή.

Αντί αυτής της υποψηφιότητας για το Ευρωκοινοβούλιο του πρότεινε να διαλέξει μία θέση υποψηφίου για την ελληνική Βουλή. Η αρχική πρόταση ήταν ανάμεσα στη Σάμο και τον Πειραιά. Οι πληροφορίες λένε πως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτές τις δύο εκλογικές περιφέρειες.

Ο Γιώργος Αυτιάς άκουσε με προσοχή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά με ευγένεια αρνήθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελληνική Βουλή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο γνωστός δημοσιογράφος παραμένει στην τηλεόραση. Συνεπώς και στη συχνότητα το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής στο Σκάι, όπου κάνει τεράστια νούμερα. Οπότε η αναζήτηση αντικαταστάτη που ξεκίνησε το κανάλι σταμάτησε. Επομένως  και ο Δημήτρης Καμπουράκης, που ήταν ο επικρατέστερος αντικαταστάτης, δεν πρόκειται να καθίσει στη θέση του Γιώργου Αυτιά.

Γιώργος Χρηστάκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X