Οικονομία

Ελληνικά ομόλογα: «Εκτινάχθηκαν» οι τιμές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ!

Ελληνικά ομόλογα: «Εκτινάχθηκαν» οι τιμές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πτώση και μάλιστα… κατακόρυφη καταγράφουν οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα και το spread μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει τα ελληνικά χρεόγραφα στο προσωρινό πρόγραμμα απόκτησης κρατικών και εταιρικών ομολόγων ύψους 750 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Η ΕΚΤ έδωσε στην Ελλάδα ειδικό waiver (εξαίρεση) έτσι ώστε οι τίτλοι που εκδίδονται από την ελληνική κυβέρνηση να μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το έκτακτο πρόγραμμα, παρά το ότι δεν διαθέτουν την κατάλληλη επενδυτική βαθμίδα.

Ελληνικά ομόλογα: Στις 244 μονάδες βάσης το spread

Στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το spread, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς και του γερμανικού ομολόγου, κινείται στις 244 μονάδες βάσης, από 417 μονάδες βάσης στο χθεσινό κλείσιμο.

Άκυρες οι απολύσεις από 18 Μαρτίου! Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει – Γιατί οι εργοδότες πρέπει… να το σκεφτούν καλά

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,089%, από 3,918% στο χθεσινό κλείσιμο, καταγράφοντας υποχώρηση 46,69%. Η απόδοση 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,176%, από 3,76% στο χθεσινό κλείσιμο, καταγράφοντας υποχώρηση 42,41%.

Η σημερινή εικόνα των ομολόγων δείχνει πως η χθεσινή κίνηση της ΕΚΤ μέτρησε για τους επενδυτές και αύξησε τα επίπεδα της εμπιστοσύνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X