Πολιτική

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 2 μ.μ. εμβολιάστηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο τρίτος άνθρωπος στη χώρα μας που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη.

Η κα Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Tην κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο εμβολιάσθηκε, ενώ θα παραμείνει σε χώρο του νοσοκομείου και το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας που έλαβε το εμβόλιο κατά της covid-19, ενώ στη 1.30 μ.μ. εμβολιάστηκε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, επίσης στον Ευαγγελισμό.

Η κα Ευσταθία Καμπισιούλη εμβολιάστηκε υπό χειροκροτήματα, ενώ κατά τον εμβολιασμό σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά. «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Καμπισιούλη εξέφρασε την ελπίδα της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της «πάρα πολλοί, πρέπει να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες».

Όπως είπε, «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε πολύ δρόμο όμως, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος και τα μέλη της υγειονομικής μας οικογένειας. Αποτελεί τιμή για για την προσφορά μας. Ελπίζω από σήμερα να γυρίσει μια καινούργια σελίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι τελευταίοι δέκα μήνες ήταν ποκλύ δύσκολοι για το υγειονομικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν παρών στον πρώτο εμβολιασμό, τόνισε ότι «ξεκίνησε η επιχείρηση “Ελευθερία” με τους πρώτους εμβολιασμούς» και επεσήμανε ότι «όλα πηγαίνουν βάσει σχεδιασμού».

Υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση, η οποία χρειάζεται σχεδιασμό και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα θα πραγματοποιηθούν σε 5 νοσοκομεία («Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας) και θα αφορούν το υγειονομικό προσωπικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X