Επιλογές

20 τρισ. δολάρια στις ελληνικές θάλασσες

20 τρισ. δολάρια στις ελληνικές θάλασσες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λεφτά υπάρχουν στην Ελλάδα. Και μάλιστα ξεπερνούν τη φαντασία και του πλέον ευφάνταστου. Μόνο που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να τα…εισπράξει. Μόνο ύστερα από πολύ σκληρές προσπάθειες και αγώνα του Γιάννη Μανιάτη ξεπεράστηκαν τα πολιτικά και εσωκομματικά εμπόδια και ξεκίνησε η προσπάθεια να αξιοποιήσει η χώρα μας τον ορυκτό πλούτο (είναι κρίμα που δεν είναι στη Βολή αφού στις τελευταίες εκλογές επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά το “ανθ’  ημών Γουλιμής” του Τρικούπη).

Ετσι, χάρη στον Γιάννη Μανιάτη η χώρα μας μπορεί να αξιολογήσει τους υδρογονάνθρακες, οι οποίοι μόνο στα δύο οικόπεδα της Κρήτης υπολογίζονται σε 5,4 τρισ. δολάρια, που σημαίνει ότι στα δημόσια ταμεία και στο ασφαλιστικό σύστημα θα εισρεύσουν πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως επισημαίνει η Κυριακάτικη Kontranews διεξάγονται έρευνες σε 30 οικόπεδα και η συνολική αξία των υδρογονανθράκων στη χώρα μας σύμφωνα με τον Αντώνη Φώσκολο ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης και εμπειρογνώμονα για τους υδρογονάνθρακες της καναδικής κυβέρνησης, ξεπερνά τα 20 τρισ. δολάρια. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εισπράξει πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 20 σημερινά ΑΕΠ.

Επίσης, θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.

Στην Κυριακάτικη Kontranews θα διαβάσετε επίσης επίσης, ένα πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας από την Κεντροαριστερά.

Η περιγραφή ότι πρόκειται σε εξωκοινοβουλευτικό με ήπιο πολιτικό λόγο, παραπέμπει, όπως εκτιμά ο eretikos.gr και σας είχε ενημερώσει στο παρελθόν, στον Νίκο Αλεβιζάτο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X