Διεθνή

Brexit: Βαριά ήττα για τη Μέι στη Βουλή- Απορρίφθηκε η συμφωνία

Brexit: Βαριά ήττα για τη Μέι στη Βουλή- Απορρίφθηκε η συμφωνία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία για το Brexit που είχε προτείνει η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, ενώ 432 την καταψήφισαν.

Πρόταση δυσπιστίας από τον Κόρμπιν 

Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει, δήλωσε η Τερέζα Μέι αμέσως μετά την ψηφοφορία.

«Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τι τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο, πρόσθεσε η πρωθυπουργός και τόνισε ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Πρώτα θα διασφαλίσει αν η Βουλή έχει ακόμη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αν ο Τζέρερμι Κόρμπιν θα καταθέσει πρόταση μομφής, συνέχισε η Μέι.

Αμέσως μετά ο ηγέτης των Εργατικών κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή αύριο.

Πως αντέδρασε η Ε.Ε.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ να ζητά από το Ηνωμένο Βασίλειο να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για το Brexit. «Σημειώνω με λύπη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Καλώ το Ηνωμένο Βασίλειο να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος έχει σχεδόν λήξει» έγραψε στο Twitter ο κ. Γιούνκερ.

Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι λυπάται για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Και κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό τις προθέσεις του όσον αφορά τα επόμενα βήματα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X