Επιλογές

EK: Νέοι κανόνες για τη φορολόγηση επιχειρήσεων μέσω διαδικτύου

EK: Νέοι κανόνες για τη φορολόγηση επιχειρήσεων μέσω διαδικτύου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, δύο γνωμοδοτήσεις σχετικά με τις προτάσεις οδηγιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αφορούν  τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με σημαντική ψηφιακή παρουσία και τον φόρο επί των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, κατά την Σύνοδο της Ολομέλειας αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Τα μέλη πρόσθεσαν στον κατάλογο της φορολογητέας ύλης την προσφορά «περιεχομένου σε ψηφιακή πλατφόρμα όπως βίντεο, ήχο, παιχνίδια ή κείμενο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας», είτε το περιεχόμενο ανήκει στην εν λόγω πλατφόρμα, είτε αυτή απλά κατέχει τα δικαιώματα διανομής. Συνεπώς μπορούν πλέον να φορολογηθούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προσφέρουν ψηφιακό περιεχόμενο, όπως το Netflix.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να μειώσουν το ελάχιστο όριο πέραν του οποίου ο κύκλος εργασιών μπορεί να υπόκειται σε φορολογία. Οι κανόνες θα ισχύουν για κάθε οντότητα που παράγει κύκλο εργασιών στην ΕΕ άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή είχε προτείνει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X