Επιλογές

Εντολή: Επιστρέψτε 480 ευρώ από τις συντάξεις χηρείας

Εντολή: Επιστρέψτε 480 ευρώ από τις συντάξεις χηρείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκ για συνταξιούχους που παίρνουν συντάξεις χηρείας. Θα τους ζητήσουν να επιστρέψουν 480 ευρώ περίπου. Αιτία για το νέο αλαλούμ στις συντάξεις χηρείας ένα λάθος του ΕΦΚΑ στον υπολογισμό τους.

Η αποκάλυψη έγινε με αποκλειστικό έγγραφο που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Open και ο Θοδωρής Βγενής. Πρόκειται για υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δηλαδή στους Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη, στις 30 Ιουλίου του 2019, από την προηγούμενη ηγεσία του Επικουρικού Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, χιλιάδες επικουρικές συντάξεις χηρείας του ΙΚΑ επανυπολογίστηκαν με λάθος τρόπο από τον ΕΦΚΑ , με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μέχρι και σήμερα παραπάνω χρήματα από αυτά που δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του Open μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί λάθη σε 20.000 συντάξεις, ενώ οι συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά από 30 έως 40 ευρώ τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό θα κληθούν να επιστρέψουν για το διάστημα από τον Δεκέμβριο 2018 μέχρι σήμερα θα φτάνει έως και τα 480 ευρώ.

Το περίεργο είναι πως ενώ ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης έχουν το έγγραφο στα χέρια τους το έγγραφο στα χέρια τους πάνω από τρεις μήνες, δεν είπαν τίποτα, δεν έκαναν καμία νύξη  και καμία αναφορά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X