Ελλάδα

ΚΕΘΕΑ: Καταγγελία Κικίλια για κύκλωμα που αποφυλάκιζε εμπόρους ναρκωτικών

ΚΕΘΕΑ: Καταγγελία Κικίλια για κύκλωμα που αποφυλάκιζε εμπόρους ναρκωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΘΕΑ: Ο Βασίλης Κικίλιας κατήγγειλε κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη το οποίο έφτασε μέχρι και στην αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών μέσω των προγραμμάτων του!

Μιλώντας στην Επιτροπή, όπου σήμερα συζητείται η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατάθεσε πολυσέλιδο εσωτερικό πόρισμα των εργαζομένων του Οργανισμού που αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια την τέλεση σοβαρών παράνομων πράξεων και κατηγόρησε το εκλεγμένο Δ.Σ. του Οργανισμού, ότι απέκρυψε το πόρισμα το οποίο είχε παραλάβει τον Ιούνιο του 2019 και δεν τον κατέθεσε στον Εισαγγελέα, ως όφειλε.

Όσα κατήγγειλε ο Κικίλιας

Φυλακισθέντες έμποροι ναρκωτικών “βαφτίζονταν” χρήστες και αποφυλακίζονταν
Ουσίες οι οποίες προορίζονταν για το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκαν από εργαζομένους ως και από εξωτερικά εμπλεκόμενους στο σύστημα.

Εκδόθηκαν βεβαιώσεις σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρήσης νομικών ευεργετημάτων από μέλη κι αποφοίτους προγράμματος που το χρησιμοποιούσαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με χρήση ουσιών.

Αναδεικνύονται υπόνοιες για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος – μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να αποκλειστούν και εργαζόμενοι του οργανισμού.

Έχουν επιβεβαιωθεί απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές. Όλα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα αλλά προκάλεσαν πρόβλημα εποπτείας.

Έχουν επιβεβαιωθεί απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές. Όλα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα αλλά προκάλεσαν πρόβλημα εποπτείας.

Ο κ. Κικίλιας κατέθεσε το πόρισμα στα πρακτικά της Βουλής λέγοντας ότι πρέπει να λάβουν γνώση όλα τα κόμματα προτού τοποθετηθούν , εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της απερχόμενης διοίκησης του Οργανισμού κατηγορώντας την ότι “έπνιξε” το πόρισμα αντί να το δώσει στον εισαγγελέα. “Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Πόρισμα Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ: “Διακυβεύεται το κύρος του Οργανισμού”

“Υπάρχουν υπόνοιες για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος. Αυτό μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να αποκλειστούν και εργαζόμενοι του οργανισμού”

Σημαντικό ζήτημα αναδείχθηκε στο πόρισμα “η έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα (γιατί προφασιζόμενα πρόβλημα εξάρτησης εντάσσονταν στη θεραπευτική διαδικασία) αλλά και κυρίως η χρήση νομικών ευεργετημάτων σε μέλη του Προγράμματος και απόφοιτους που χρησιμοποιούσαν το Πρόγραμμα χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με τη χρήση ουσιών”.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, υπήρξε “παρακύκλωμα” που μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στελέχη του οργανισμού.

“Η αίσθηση έλλειψης προστασίας από το προσωπικό, οι ασαφείς διαδικασίες και τα κριτήρια για τις προϋποθέσεις ένταξης στη ΘΚ στα Διαβατά, είναι προφανές ότι διακυβεύουν τους θεραπευτικούς στόχους του προγράμματος και συμβάλλουν στην αλλοίωση του κύρους του Οργανισμού” αναφέρουν τα μέλη της ομάδας εργασίας στην ίδια παράγραφο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X