Επιλογές

Με ψήφους-ρεκόρ σήμερα ο Τασούλας νέος Πρόεδρος της Βουλής

Με ψήφους-ρεκόρ σήμερα ο Τασούλας νέος Πρόεδρος της Βουλής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με φανερή ονομαστική ψηφοφορία για πρώτη φορά και με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να εκλεγεί σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Μάλιστα η εκτίμηση είναι πως ο διάδοχος του κ. Νίκου Βούτση θα σπάσει κάθε ρεκόρ καθώς ήδη εκτός από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχει γίνει γνωστό πως θα τον υπερψηφίσουν οι 86 βουλευτές του Συριζα, οι 22 του Κινήματος Αλλαγής, και οι 10 της ‘Ελληνικής Λύσης’ ενώ δεν αποκλείεται στον αριθμό να αθροιστούν και οι 9 του ‘Μέρα 25’. Οι βουλευτές του ΚΚΕ παγίως ψηφίζουν λευκό.

Ο νέος ΠτΒ ο οποίος χθες μάλιστα γιόρτασε τα γενέθλιά του όπως αποκάλυψε σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, (έκλεισε τα εξήντα) είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων το 2000.

Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989- 1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού “Βιομηχανική Επιθεώρηση” ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών.

Μετά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην εκλογή Προέδρου της Βουλής μετά τις πρόσφατες αλλαγές του Κανονισμού (παλαιότερα ήταν μυστική), θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες για τους Αντιπρόεδρους της Βουλής οι οποίοι προτείνονται από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα και εκλογή Κοσμητόρων.

Η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εκλογικές διαδικασίες με την εκλογή των νέων Επιτροπών της η οποία αναμένεται να γίνει την Τρίτη καθώς θα προηγηθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση μετά το τέλος των Προγραμματικών Δηλώσεων.

Οι Προγραμματικές δηλώσεις, κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα με ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ενδιαμέσως θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές δηλώσεις οι υπουργοί και ενδεχομένως και κάποιοι υφυπουργοί, ενώ πρόθεση του νέου ΠτΒ είναι να μιλήσουν πολλοί βουλευτές.

Ο σχηματισμός των νέων Επιτροπών της Βουλής την Τρίτη θα δώσει την δυνατότητα της κατάθεσης του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις αλλαγές στην λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, το άσυλο και άλλες διατάξεις. Ενώ πριν κλείσει η Βουλή για το διάστημα 12-21 Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί και ένα ακόμα σχέδιο νόμου το οποίο θα περιέχει τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.

Δείτε ακόμη:

Γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για τα λεφτά των βουλευτών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X