Αναλύσεις

Ο Ερντογάν φοβίζει Μητσοτάκη και Αναστασιάδη;

Ο Ερντογάν φοβίζει Μητσοτάκη και Αναστασιάδη;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελπίζουμε να κάνει λάθος ο πολύ καλός συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος, ο οποίος σε άρθρο του στο έγκυρο σάιτ slpress.gr υποστηρίζει ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης είναι φοβισμένοι απέναντι στον Ερντογάν.

Μάλιστα την εκτίμησή του αυτή την αναφέρει ακόμα και στον τίτλο του άρθρου του. Και λέμε ελπίζουμε να κάνει λάθος, γιατί μία φοβισμένη ηγεσία συνήθως έχει μία ηττοπαθή στάση, που αποθρασύνει τον αντίπαλο. Εν προκειμένου τον Ταγίπ Ερντογάν.

Απέναντι στο σουλτάνο απαιτείται αρραγές μέτωπο τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με την Κύπρο. Απαιτείται αποφασιστικότητα και σαφές, σκληρό και χωρίς αμφιβολίες μήνυμα ότι η οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια θα βρει τις δύο χώρες αποφασισμένες να κόψουν το χέρι που θα απλώσει ο θρασύς και προκλητικός σουλτάνος.

Απαιτείται επίσης, σύμπηξη συμμαχιών, ακόμα και στρατιωτικών, στη βάση κοινών συμφερόντων, ώστε ο αντίπαλος να καταλάβει ότι η οποιαδήποτε εχθρική και παράνομη ενέργεια, θα έχει μεγαλύτερο κόστος γι΄ αυτόν.

Πάνω απ΄όλα πάντως η αντιμετώπιση απαιτεί ένα πολύ αρραγές εσωτερικό μέτωπο. Γι΄ αυτό όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν και αφαιρέσουν από τις οποιεσδήποτε ανόητες και πολιτικάντικες αντιπαραθέσεις για τα εθνικά θέματα. Ας αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία πρωτοβουλία, ως πρωθυπουργός, προς αυτή την κατεύθυνση. Ας καλέσει όλα τα κόμματα για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Το άρθρο του Κώστα Βενιζέλου στο slpress.gr

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X