Επιλογές

Ο ρόλος του γιου της πασίγνωστης αστρολόγου στο κύκλωμα της κοκαΐνης

Ο ρόλος του γιου της πασίγνωστης αστρολόγου στο κύκλωμα της κοκαΐνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τις φωτογραφίες του ιστιοπλοϊκού που θα μετέφερε τα ναρκωτικά από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία φαίνεται ότι σχεδόν κάθε διαθέσιμος χώρος του ήταν γεμάτος. Συνολικά οι δράστες είχαν φορτώσει 382 κιλά καθαρής κοκαΐνης την οποία στη συνέχεια θα “έκοβαν” αποκομίζοντας κέρδη περίπου 11 εκατομμυρίων.

Ο ρόλος του γιου της αστρολόγου

Για το σκάφος αυτό, όπως και για άλλα σκάφη του κυκλώματος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο γιος της αστρολόγου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά, είχε την ευθύνη για την επιλογή των skippers αλλά και όλων των εγγράφων ώστε να περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας.
Τα άλλα δυο μέλη συνελήφθησαν στην Ελλάδα. Είναι ένας 63χρονος και ένας 41χρονος που αναλάμβαναν κυρίως τον σχεδιασμό του ταξιδιού, ενώ φαίνεται ότι ήταν αυτοί που κανόνιζαν και τις… δουλειές.
Ο ένας από τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, αλβανικής καταγωγής, φαίνεται να έχει ηγετικό ρόλο και έτσι ερευνάται ο ρόλος της αλβανικής μαφίας σε όλη την υπόθεση, καθώς στο Εκουαδόρ συνελήφθη σήμερα ακόμη ένας Αλβανός. Πρόκειται μάλιστα για τον αδελφό του εδώ συλληφθέντα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, αλλά και οι συνεργάτες του από Εκουαδόρ και ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει την έρευνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιο Κανέλλο, συνολικά κατασχέθηκαν :

  • στο Εκουαδόρ εντός ιστιοφόρου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 382 κιλών.
  • στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 223 φυσίγγια και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με τη χρήση ιστιοπλοϊκών σκαφών από τη Ν. Αμερική, προς διάφορους προορισμούς της παγκόσμιας αγοράς ναρκωτικών.

Σε βάρος των τριών Ελλήνων συλληφθέντων, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί όπλων, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Γιώργος Χρηστάκης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X